Jaarprogramma 2017

Jaarprogramma 2017

25 Maart: Openingsrit ongeveer 75 km
Na de rit de culinaire afsluiting bij De Spikke voor een praatje, drankje en de bekende c.q. beruchte bal. Ieder rijdt in zijn of haar groep (A-B-C- ATB) en de teamleiders bepalen de route.

29 April: Rabo Tulpen Classis Marknesse 95 km
De tocht gaat voor een groot gedeelte door de Noordoostpolder waar rond die tijd de
tulpenvelden in volle bloei staan. Na een koffiestop op (!) Urk en langs plaatsen als Kuinre, Blokzijl en Vollenhove terug naar Marknesse. Kortom: een prima voorjaarstocht.

27 Mei: Erbens Vechtdal Tour Dalfsen 130 km
Vanaf de start ,door het Vechtdal tot aan de Haandrik waar de route over de Vecht gaat voor
een lus door Duitsland. Na terugkomst in Nederland gaat het via de Lemelerberg en de
Archemerberg terug naar Dalfsen. De opbrengst van deze tocht gaat naar het Ronald Mac Donald huis en de ALS stichting.

10 Juni: Vaele Ouwe Tocht Dieren 100 km
De 41e Vaele Ouwe Tocht met uitdagende routes over de Veluwe en de Postbank .Deze tocht
levert je mooie vergezichten, bossen,heidevelden en zandverstuivingen op.Maar ook een stuk langs de uiterwaarden van de Ijssel.

1 Juli: Monstertocht ongeveer 200 km
Dit wordt ook dit jaar weer een uitdagende tocht voor de kilometer vreters van de TC. HEERDE. Deze tocht wordt verreden onder de bezielende leiding van onze routeontwerper Kees Dokter.  Dit jaar leidt de route ons via de Ijsselvallei-Achterhoek en Twente terug naar Heerde.

15 Juli: Toertocht Concordia Lengerich 150 km
Een tocht met prachtige vergezichten en uitdagende klimmetjes door het Tecklenburger Land.
Voor de klim geiten van de TC HEERDE het parcours heeft plm. 650 hm. Lengerich ligt in de directe omgeving van Ibbeburen.

29 Juli: Voorrijden Rabo Veluws Mooiste ongeveer 100 km
Deze rit met start aan de Veldweg bij de VV. Heerde heeft echt alles in zich o.a. de bekende Zuidweg maar ook de klimmetjes bij de Hoge Duvel en de bekende c.q. beruchte Juilianatoren klim. Na de koffiestop in Vierhouten gaat de route terug richting Heerde.

20 Augustus: Holland Venetie Tocht 125 km
Een zondagtocht vanuit Steenwijk door het wonderschone gebied van de Weerribben en langs de bekende bruggetjes van Giethoorn. Kortom, een tocht voor de echte liefhebber van oer Hollands natuurschoon.

26 Augustus:16-Talsperren Rundfahrt Gevelsberg 125 km
Een echte klimmersrit door het Duitse Sauerland en het aangrenzende Bergische Land. Met ca. 2050 hm. Is dit de zwaarste rit van het jaar. Mede door de vele verkeersluwe wegen en zijn schitterende omgeving is dit weer een extra uitdaging om je voor deze tocht aan te melden.

8 & 9 September: 2 Daagse Tocht (Rondje Ijsselmeer ongeveer 330 km)
Vanwege het 35 jarig bestaan van onze club een schitterende uitdaging in 2 dagen rond het meer. Bij deze tocht staat een overnachting gepland. Een speciale commissie is bezig met de voorbereiding van dit spektakel. De uitgewerkte details en overige info volgen zo snel mogelijk. Op de website van de TC HEERDE kunt u het nieuws omtrent deze tocht volgen.

Onze Toerclub bestaat 35 jaar. Dat laten we niet onopgemerkt voorbijgaan. We gaan het vieren op de wijze die ons allen het meeste aanstaat: op de racefiets! Het wordt een tweedaagse jubileumtocht, op vrijdag 8 en zaterdag 9 september aanstaande:

We fietsen naar Bolsward. De groepen A en B maken een “rondje IJsselmeer”, van respectievelijk 330 km en 270 km. De C-groep fietst in totaal plm. 200 km, van Heerde naar Bolsward vice versa. In Bolsward ontmoeten de drie groepen elkaar in hotel “De Groene Weide” en gebruiken er gezamenlijk het diner. Op zaterdag ontbijten we gezamenlijk, waarna elke groep via zijn eigen route naar Heerde terugfietst.

 De kosten
Dankzij een forse subsidie, vastgesteld door het bestuur, blijven de kosten beperkt tot € 50,00 per deelnemer. Daarin begrepen zijn de kosten voor koffie/gebak onderweg, het diner op vrijdag, de overnachting, het ontbijt op zaterdag en de koffie/gebak op de terugtocht.

 Eenmalige machtiging
Indien je besluit tot deelname, wat uiteraard zeer op prijs zal worden gesteld, worden de kosten van je rekening afgeschreven via een eenmalige machtiging. Mocht je onverhoopt op het allerlaatste moment verhinderd zijn dan zal €25,00 worden teruggestort op je rekening. Er moet dan wel sprake zijn van overmacht, wat je moet kunnen bewijzen, althans aannemelijk maken.

 Nadere informatie
Zodra er meer informatie bekend is, zullen we die aan de leden doorgeven.

Met vriendelijke groet,
De jubileumcommissie

23 September: Amstel Gold Race (lus 2) ongeveer 115 km
De Amstel Gold Race lus 2 is een mooie en moeilijke variant. Dit komt vooral door de klimmetjes rond Epen-Slenaken en Vaals (drielandenpunt). Bij de Wofsberg wordt definitief het startsein gegeven voor een reeks mooie beklimmingen. Na de klim in Hulsberg gaat het weer terug richting startpunt Valkenburg. Een hele mooie en speciale klassieker met ca. 1570 hoogtemeters te overbruggen.

30 September: Sluitingsrit ongeveer 25 km
Anders dan anders: om ons jubileum jaar af te sluiten een pure gezinstocht. Dus fietsen met je gewone / normale fiets samen met je partner en je kinderen. Maar ook voor onze jeugd ATB ers samen met hun ouders. En als afsluiting een klein hapje en een drankje. Nadere info over deze hopelijk mooie afsluiter van ons seizoen t.z.t. op de website en via de teamleiders.