Boerderijenfietstocht 6 juli

Boerderijenfietstocht 6 juli

Fietsliefhebbers uit heel Nederland kunnen zich verheugen op een bijzondere ervaring tijdens de aankomende Boerderijenfietstocht in Heerde op zaterdag 6 juli. Dit jaarlijkse evenement, met een route van 50 kilometer, belooft dit jaar extra speciaal te worden. Voor het eerst steken de deelnemers de IJssel over, een primeur in de geschiedenis van de tocht.

De Boerderijenfietstocht is al drie decennia een jaarlijkse traditie. Tot 2022 werd de tocht georganiseerd door de stichting Hoes. Tegenwoordig wordt het evenement georganiseerd door een commissie samengesteld uit mensen Visit Heerde, Toerclub Heerde en oud-leden van HOES. Dankzij deze samenwerking blijft de tocht een hoogtepunt op de kalender van velen.

De tocht start bij Dorpshuis De Heerd, waar fietsers tussen 10.00 en 12.00 uur aan hun avontuur kunnen beginnen. De route is zorgvuldig uitgestippeld om de deelnemers langs de mooiste plekken van de Veluwe en de IJsselvallei te leiden. De deelnamekosten bedragen 7,50 euro, waarbij de unieke overtocht over de IJssel is inbegrepen. Deze overtocht biedt de fietsers niet alleen een rustmoment, maar ook een prachtig uitzicht over de rivier en haar omgeving. De volledige route is uitgezet door middel van pijlen, zodat de deelnemers gemakkelijk hun weg kunnen vinden zonder kaarten of GPS-apparaten nodig te hebben.

Twee boerderijen langs de route openen hun deuren voor de deelnemers, waar men kan uitrusten en genieten van lokale lekkernijen. Daarnaast is er een horecagelegenheid opgenomen in de route waar de fietsers iets kunnen eten en drinken. Deze stops geven een extra dimensie aan de tocht, waarbij de deelnemers niet alleen fysiek worden uitgedaagd, maar ook kennis maken met het rijke culturele erfgoed en de gastvrijheid van de regio. Een woordvoerder van Visit Heerde vertelt: “We zijn enorm trots op de toevoeging van de IJsselovertocht dit jaar. Het geeft de tocht een extra bijzondere touch en we kijken ernaar uit om de reacties van de deelnemers te zien. De boerderijen en de horecagelegenheid langs de route zullen zeker bijdragen aan een onvergetelijke dag.”

Vooraf inschrijven kan via de website van Visit Heerde: visitheerde.com/webshop en op de dag zelf kunnen mensen zich ook nog inschrijven bij de startlocatie: Dorpshuis De Heerd (parkeren aan de Marktstraat). De organisatie verwacht een grote opkomst en raadt geïnteresseerden aan om zich tijdig in te schrijven. De Boerderijenfietstocht in Heerde is niet zomaar een fietstocht; het is een ontdekkingsreis door een van de mooiste regio’s van Nederland. Mis deze kans niet om deel te nemen aan een onvergetelijk avontuur!

Reacties zijn gesloten.