RVM – Routes

RVM – Routes

De RVM is heeft 2 soorten routes, namelijk langere routes over bredere wegen/paden voor de racefietsers en de kortere route over o.a. verharde bospaden voor de recreatieve fietser.

RACEFIETSROUTES

75 – 100 – 150 kilometer routes
De routes zijn sportief uitdagend, toeristisch aantrekkelijk en verkeersluw: je komt slechts een paar verkeerslichten tegen.

De eerste  kilometers van de 75, 100 en 150 km afstanden worden door de IJsselvallei afgelegd en gaan langs de hoogwatergeul in aanbouw. Tussen Veessen en Wapenveld komt een hoogwatergeul, die de IJssel extra armslag geeft. Bij extreem hoogwater kan de geul tot 45 procent van het IJsselwater afvoeren. De hoogwatergeul ontstaat doordat er in het gebied twee dijken van elk bijna acht kilometer aangelegd worden.  Er wordt dus niets uitgegraven.

hoogwatergeul

De zeventien hoogspanningsmasten in het gebied van de hoogwatergeul zijn inmiddels allemaal op sokkels geplaatst. De masten houden daarmee ‘droge voeten’ als de geul in de toekomst vol mocht stromen.

De route loopt vervolgens over de IJsseldijk en wordt de Veluwezoom beklommen via de heuvels van Hattem. Achtereenvolgens worden de Juffersberg, Knobbel en de Hoge Duvel beklommen.

Vertrektijden:
de 150 km: van 07.00 uur – 09.00 uur.
de 100 km: van 08.00 uur – 10.00 uur.
de 75 km: van 09.00 uur – 11.00 uur.

FAMILIETOCHTEN


Voor kinderen en volwassenen met stadsfietsen of E-bikes zijn twee fietstochten uitgezet. Er zijn twee afstanden een 25 km tocht en een 50 km tocht. Onderweg is er een verzorgingspost.

50 kilometer route

De 50 kilometerroute gaat eerst richting Epe, cirkelt om het Heerderstrand en gaat vervolgens door het Zwolse Bos om daarna de IJsseldelta te doorkruisen. Rondom km 35 is er een pauzeplek bij “de Leemcule”, waar wat gedronken en gegeten kan worden.

Vertrektijd: van 09.00 uur – 12.00 uur.

25 kilometer route

Deze (gezins)route loopt over verharde paden door het Zwolse Bos en de IJsseldelta. Op km 15 is er een pauzeplek bij “de Leemcule”, waar wat gedronken en gegeten kan worden.

Vertrektijd: van 09.00 uur – 12.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.