Groepsindeling

Groepsindeling

Aangezien niet iedereen even snel kan fietsen (de één wil graag rustig fietsen, de ander wil alleen maar “racen”) kent de TC Heerde drie groepen fietsers, zodat iedereen zich er thuis kan voelen.

De groepen zijn onderverdeeld naar snelheid. Het streven is dat elke groep minimaal 2 begeleiders heeft, zij bepalen de route en het tempo. Deze groepsleiders zijn ook de contactpersonen met het bestuur. Zij dienen de club- en veiligheidsregels uit te dragen en bij de leden onder de aandacht te houden. Jaarlijks wordt er een evaluatiegesprek met het bestuur gehouden om de ervaringen van het afgelopen seizoen te delen en eventuele verbeterpunten door te voeren.

De volgende groepsindeling is gemaakt:

A-groep, de snelle(re), prestatiegerichte fietser 

De deelnemers van deze groep zijn over het algemeen uitstekend getrainde fietsers met veel ervaring waarbij in een fors tempo wordt gereden. De snelheid ligt rond de 32 km/uur. De groep traint van april tot en met september wisselend per maand op maandag of dinsdag.

B-groep, de minder snelle(re), prestatiegerichte fietser

Deze groep traint wat minder prestatiegericht. Zij fietsen met een snelheid van rond de 28 km/uur. De samenstelling kan behoorlijk gevarieerd zijn, van jong tot oud of van getraind tot minder getraind. De groep traint van april tot en met september wisselend per maand op woensdag.

C-groep, de gezellige fietser

In deze groep fietsen diegenen die niet meer zo prestatiegericht zijn. Het gezelligheidselement vormt hier de belangrijkste factor en men geniet van het fietsen, maar zeker ook van de omgeving. De snelheid van deze groep ligt rond de 25 km/uur. Deze groep fietst van april tot en met september op de maandagavond.

Het verzamelpunt voor alle trainingsavonden is bij cafetaria “De Spikke” in de Stationsstraat te Heerde, vertrek om 18.30 uur of 18.45 uur. Kijk in het jaarschema voor de meest actuele gegevens.