Groepsindeling

Groepsindeling

Aangezien niet iedereen even snel kan fietsen (de één wil graag rustig fietsen, de ander wil alleen maar “racen”) kent de TC Heerde vier groepen fietsers, zodat iedereen zich er thuis kan voelen. Elke groep houdt zich aan de regel dat ‘Niemand blijft achter’, dus de snelheid wordt aan de groep aangepast.

De groepen zijn onderverdeeld naar snelheid/afstand. Het streven is dat elke groep minimaal 2 begeleiders (wegkapteins) heeft, zij bepalen de route en het tempo. Deze groepsleiders zijn ook de contactpersonen met het bestuur. Zij dienen de club- en veiligheidsregels uit te dragen en bij de leden onder de aandacht te houden. Jaarlijks wordt er een evaluatiegesprek met het bestuur gehouden om de ervaringen van het afgelopen seizoen te delen en eventuele verbeterpunten door te voeren.

De volgende groepsindeling heeft TC Heerde momenteel:

A1-groep, de snelle(re), prestatiegerichte fietser 

De deelnemers aan deze groep zijn uitstekend getrainde fietsers waarbij in een flink tempo wordt gereden (daar waar mogelijk). De snelheid ligt meestal boven de 32 km/uur. De groep traint van april tot en met september op dinsdagavond en hebben op zaterdag een groepsrit van een dikke 100km.

A2-groep, de snelle(re), recreatieve fietser 

De deelnemers van deze groep zijn goed getrainde fietsers waarbij in een aangenaam tempo wordt gereden. De snelheid ligt tussen de 28 en 32 km/uur. De groep traint van april tot en met september op dinsdagavond en hebben op zaterdag een groepsrit van een zo’n 100km.

B-groep, de minder snelle(re), recreatieve fietser

Deze groep traint wat minder prestatiegericht. Zij fietsen met een snelheid van rond de 28 km/uur. De samenstelling kan behoorlijk gevarieerd zijn, van jong tot oud of van getraind tot minder getraind. De groep traint van april tot en met september op woensdag en op de zaterdagen maken ze een groepsrit van circa 80km

C-groep, de gezellige fietser

In deze groep fietsen diegenen die niet meer zo prestatiegericht zijn. Het gezelligheidselement vormt hier de belangrijkste factor en men geniet van het fietsen, maar zeker ook van de omgeving. De snelheid van deze groep ligt rond de 25 km/uur. Deze groep fietst van april tot en met september op de maandagmiddag en woensdagmiddag vanaf 13.00u .

Het verzamelpunt voor alle ritten bij cafetaria “De Spikke” in de Stationsstraat te Heerde, tenzij anders aangegeven in de app-groep.