JHVM – Routes

JHVM – Routes

De RVM heeft 2 soorten routes, namelijk langere routes over bredere wegen/paden voor de racefietsers en de kortere route over o.a. verharde bospaden voor de recreatieve fietser.

RACEFIETSROUTES

75 – 100 – 150 kilometer routes
De routes zijn sportief uitdagend, toeristisch aantrekkelijk en verkeersluw: je komt slechts een paar verkeerslichten tegen.

75 kilometer route 2019
100 kilometer route 2019
150 kilometer route 2019

De eerste  kilometers van de 75, 100 en 150 km afstanden worden door de IJsselvallei afgelegd en gaan langs de hoogwatergeul in aanbouw. Tussen Veessen en Wapenveld komt een hoogwatergeul, die de IJssel extra armslag geeft. Bij extreem hoogwater kan de geul tot 45 procent van het IJsselwater afvoeren. De hoogwatergeul ontstaat doordat er in het gebied twee dijken van elk bijna acht kilometer aangelegd worden.  Er wordt dus niets uitgegraven.

hoogwatergeul

De zeventien hoogspanningsmasten in het gebied van de hoogwatergeul zijn inmiddels allemaal op sokkels geplaatst. De masten houden daarmee ‘droge voeten’ als de geul in de toekomst vol mocht stromen.

De route loopt vervolgens over de IJsseldijk en wordt de Veluwezoom beklommen via de heuvels van Hattem. Achtereenvolgens worden de Juffersberg, Knobbel en de Hoge Duvel beklommen.

Vertrektijden:
de 150 km: van 07.00 uur – 09.00 uur.
de 100 km: van 08.00 uur – 10.00 uur.
de 75 km: van 09.00 uur – 11.00 uur.

FAMILIETOCHTEN


Voor kinderen en volwassenen met stadsfietsen of E-bikes zijn twee fietstochten uitgezet. Er zijn twee afstanden een 25 km tocht en een 50 km tocht. Onderweg is er een verzorgingspost.

50 kilometer route

50 kilometer route 2019

De 50 kilometerroute gaat over de verharde paden door het Zwolse Bos richting Wapenveld en gaat daarna door de IJsselvalei. Vervolgens door het bos richting Epe, cirkelt om het Heerderstrand om weer terug naar de startlocatie te gaan. Onderweg is er een halte bij de molen in Wapenveld en De Ossenstal in Epe, waar wat gedronken en gegeten kan worden.

Vertrektijd: van 09.00 uur – 12.00 uur.

25 kilometer route

25 kilometer route 2019

Deze (gezins)route via Hoorn richting Epe, alwaar we veel door het bos fietsen. Halverwege is er een pauzeplek bij “de Ossenstal”, waar wat gedronken en gegeten kan worden.

Vertrektijd: van 09.00 uur – 12.00 uur.

15 gedachten over “JHVM – Routes

 1. Goedemiddag,
  Ik heb een vraagje. Is deze tocht van 100 kilometer ook bedoeld voor minder professionele wielrenners en hoeveel tijd heb je om de tocht uit te rijden?

 2. je hebt de hele dag om de tocht uit te rijden. De hele ochtend en middag zijn er mensen van de TC bij vertrek/aankomst aanwezig.

 3. Komen de GPX bestanden van de verschillende afstanden (150 km) nog vooraf beschikbaar?

 4. Ik wil de 150km route oppakken in Stroe waar ik woon. Dit is ongeveer 70km na de start. Er wordt geen GPX vrijgegeven, maar hoe laat is de route uitgepijld?

 5. Ha Rene. Dit jaar gaat de route niet door Stroe. Het dichtstbije op de route is de Aardhuisweg van Apeldoorn richting Uddel. Morgenvroeg vanaf 06:30 zijn verschillende groepen onderweg om de pijlen te plaatsen.

 6. Ok, maar dan klopt het routeplaatje op de website niet. Duidelijk is te zien dat de 150km route door Stroe, Kootwijkerbroek en over de Heetweg richting Kootwijk loopt.

 7. Helemaal gelijk. Het is helaas nog de route van vorig jaar…
  toevoeging: Zojuist de routeplaatjes geupdate met de laatste stand van zaken!

 8. Volgens het toertochtenoverzicht van de NTFU is voor de RVM ‘Scan & Go’ mogelijk, maar dat blijkt dus in werkelijkheid niet het geval (‘opgeven alleen op de ochtend zelf ter plaatse’). Ook worden geen GPX-bestanden vrijgegeven. Een beetje ‘retro’, voor mijn gevoel. Past dat nog wel bij het NTFU-predikaat ‘extra goed geregeld” …?

 9. Scan en go wordt gebruikt door de NTFU leden, zodat die zich niet handmatig hoeven in te schrijven.

 10. Vooraf inschrijfgeld voldoen is dus niet mogelijk. Kan er ter plekke (contactloos) gepind worden ?

 11. Waar zijn de verzorgingsposten nu voor de langere routes?

  Jammer dat de routes nu zo afwijkend zijn, dit betekent ook dat de verschillende afstanden niet meer overlappen qua route .

 12. De verzorgingsposten/controleposten staan morgen op deze locaties:
  – Cafetaria “Het Centrum” in ‘t Harde (75+150km route)
  – Hoge Duvel (100+150km route)
  – Hotel Restaurant “De Vossenberg” Vierhouten (100+150km route)
  – Molen “De Vlijt” Wapenveld (50km route)
  – Restaurant “Ossenstal” Epe (25+50km route)

 13. Leuke tocht weer! Bedankt voor de goede organisatie! Had nog wel den opmerking.. na de torenberg reed je over fietspad naar beneden.. dit was in mijn ogen te gevaarlijk met al de tegenliggers. Achteraf was de weg beter geweest. Gelukkig ging het net goed..

  Toch bedankt voor alles!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.