JHVM – Routes

JHVM – Routes

De RVM heeft 2 soorten routes, namelijk langere routes over zoveel mogelijk verkeersluwe bredere wegen/paden voor de racefietsers en een kortere route over voornamelijk verharde bospaden voor de recreatieve (e)fietser.

RACEFIETSROUTES

75 – 100 kilometer routes
De routes zijn sportief uitdagend, toeristisch aantrekkelijk en verkeersluw: je komt slechts een paar verkeerslichten tegen.

75 kilometer route 2021

100 kilometer route 2021

De eerste  kilometers worden door de IJsselvallei afgelegd en gaan langs de hoogwatergeul. Tussen Veessen en Wapenveld ligt een hoogwatergeul die de IJssel extra armslag geeft. Bij extreem hoogwater kan de geul tot 45 procent van het IJsselwater afvoeren. De hoogwatergeul ontstaat doordat er in het gebied twee dijken van elk bijna acht kilometer zijn aangelegd. Er is dus niets uitgegraven.

Bij ’t Kievietsveld in Emst steken we de A50 over en komen we in het wildvolle bosgebied. De aanwezigheid van zwijnen is duidelijk te zien in de omgewoelde bermen. Misschien dat de hele vroege vogel ze zelfs nog tegenkomt… Via Vierhouten zakken we af naar Elspeet, waar de lange route een extra lus maakt. In Nunspeet gaat het via ’t Zandenbos richting de Scheepsbel. Daarna verder in de richting ’t Harde met als toetje de beklimming van de Knobbel. En als afsluiter pakken we de hele Zuidweg richting Heerde, die zeker niet mag ontbreken.

Vertrektijden:

 • 100 km: van 08.00 uur – 10.00 uur.
 • 75 km: van 09.00 uur – 10.00 uur.

FAMILIETOCHTEN


Voor kinderen en volwassenen op de stadsfiets of E-bike is er de 50km fietstocht uitgezet. Onderweg is er een verzorgingspost. Eventueel kan een stukje van de route worden afgestoken.

50 kilometer route

50 kilometer route 2021

De 50 kilometerroute gaat richting het Heerderstrand. Daarna over de verharde paden door het bos en over de hei richting Tongeren. Hier zou een stukje van de route kunnen worden afgesneden, maar de echte genieter vervolgt natuurlijk de weg naar Wissel. Hier pakken we weer de bospaden op om via de mooiste plakken van de Veluwe rustig terug gaan naar de startlocatie. De nadruk ligt hier echt op #genieten!

Vertrektijden:

 • 50 km: van 10.00 uur – 12.00 uur.

15 gedachten over “JHVM – Routes

 1. Goedemiddag,
  Ik heb een vraagje. Is deze tocht van 100 kilometer ook bedoeld voor minder professionele wielrenners en hoeveel tijd heb je om de tocht uit te rijden?

 2. je hebt de hele dag om de tocht uit te rijden. De hele ochtend en middag zijn er mensen van de TC bij vertrek/aankomst aanwezig.

 3. Komen de GPX bestanden van de verschillende afstanden (150 km) nog vooraf beschikbaar?

 4. Ik wil de 150km route oppakken in Stroe waar ik woon. Dit is ongeveer 70km na de start. Er wordt geen GPX vrijgegeven, maar hoe laat is de route uitgepijld?

 5. Ha Rene. Dit jaar gaat de route niet door Stroe. Het dichtstbije op de route is de Aardhuisweg van Apeldoorn richting Uddel. Morgenvroeg vanaf 06:30 zijn verschillende groepen onderweg om de pijlen te plaatsen.

 6. Ok, maar dan klopt het routeplaatje op de website niet. Duidelijk is te zien dat de 150km route door Stroe, Kootwijkerbroek en over de Heetweg richting Kootwijk loopt.

 7. Helemaal gelijk. Het is helaas nog de route van vorig jaar…
  toevoeging: Zojuist de routeplaatjes geupdate met de laatste stand van zaken!

 8. Volgens het toertochtenoverzicht van de NTFU is voor de RVM ‘Scan & Go’ mogelijk, maar dat blijkt dus in werkelijkheid niet het geval (‘opgeven alleen op de ochtend zelf ter plaatse’). Ook worden geen GPX-bestanden vrijgegeven. Een beetje ‘retro’, voor mijn gevoel. Past dat nog wel bij het NTFU-predikaat ‘extra goed geregeld” …?

 9. Scan en go wordt gebruikt door de NTFU leden, zodat die zich niet handmatig hoeven in te schrijven.

 10. Vooraf inschrijfgeld voldoen is dus niet mogelijk. Kan er ter plekke (contactloos) gepind worden ?

 11. Waar zijn de verzorgingsposten nu voor de langere routes?

  Jammer dat de routes nu zo afwijkend zijn, dit betekent ook dat de verschillende afstanden niet meer overlappen qua route .

 12. De verzorgingsposten/controleposten staan morgen op deze locaties:
  – Cafetaria “Het Centrum” in ’t Harde (75+150km route)
  – Hoge Duvel (100+150km route)
  – Hotel Restaurant “De Vossenberg” Vierhouten (100+150km route)
  – Molen “De Vlijt” Wapenveld (50km route)
  – Restaurant “Ossenstal” Epe (25+50km route)

 13. Leuke tocht weer! Bedankt voor de goede organisatie! Had nog wel den opmerking.. na de torenberg reed je over fietspad naar beneden.. dit was in mijn ogen te gevaarlijk met al de tegenliggers. Achteraf was de weg beter geweest. Gelukkig ging het net goed..

  Toch bedankt voor alles!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.