Jaarprogramma 2018

Jaarprogramma 2018

 

24 MAART. OPENING MET WIELERCLINIC

Deze wielerclinic wordt gegeven door Jan Dupon. Er zal een morgen en een middagsessie zijn, met aandacht voor fietsvaardigheden zoals remmen, sturen, schakelen en een peloton rit. Als afsluiting van deze training is er een 1 kilometer tijdrit. Er is voor de groepen tussen de middag een gezamenlijke lunch bij de vv Heerde.

 

7 APRIL. 7e DICKHOF NOORD VELUWE CLASSIC, WEZEP 80 / 120 KM

Een tocht die ook door onze sponsor wordt ondersteund mogen we niet missen. In de uiterwaarden van de IJssel ligt nu een mooi fietspad waar we de uitbreiding van de uiterwaarden kunnen aanschouwen. En aan het eind nog even over de Knobbel om vervolgens door de Dellen terug naar de finish te fietsen. Kortom een mooie openingsrit van het seizoen 2018, waar we op de fiets heengaan en met z’n allen proberen de eerste 100km limiet van het seizoen te overschrijden.

 

14 APRIL. SCHWALBE LENTETOCHT NUNSPEET 90 / 130 KM

Enig geaccidenteerd terrein ontbreekt niet in deze uitdagende tocht. De afstand die we doen is 90 km. Maar de echte diehards kunnen vanaf Heerde op de fiets naar Nunspeet en daar dan gezamenlijk met de 90 km. rijders deze tocht rijden.

 

21 APRIL. TOUR DE HAUTE VELUWE, BENNEKOM 115 KM. 670 HM.

Deze toertocht over het zuidelijk en oostelijk deel van de Veluwe, met mooie en ongerepte natuurgebieden, en behoorlijk wat hoogteverschillen op en rondom de Posbank. De terugweg gaat via de hellingen bij Oosterbeek en Doorwerth naar de finish locatie in Bennekom.

 

12 MEI. DURCH VOREIFEL UND OSTBELGIEN 120 KM. 1695 HM.

Een tocht vanuit Breining (bij Aken) door de Eifel richting Belgie naar de Hoge Venen en omgeving Aubel, weer terug naar de startlocatie. Een tocht waar de klimmers aan hun trekken komen gezien de vele hoogtemeters die het parcours heeft.

 

23 JUNI. 17e RTF „TECKLENBURGER HÖHEN“ 153KM, 1818HM.

De route vertrekt vandaag vanuit Ibbenbüren Duitsland. Na het opspelden van ons rugnummer rijden we over de schitterende heuvelachtige gebieden rondom Tecklenburg. Natuurlijk zullen we het Teutoburger Wald met zijn nodige hoogtemeters en pittige beklimmingen ook doorkruisen, iets waar onze berggeiten zich helemaal kunnen uitleven. Er is een mogelijkheid om de laatste lus over te slaan en de route van 113km te volgen.

*In het jaarprogramma stond oorspronkelijk een andere tocht vermeld.

 

7 of 14 JULI. RONDJE IJSSELMEER 280 KM.

Voor de lange afstand kanonnen van de TC HEERDE een dagrit van 280 km. Via Dronten – Lelystad – Enkhuizen – Afsluitdijk – naar Joure – Emmeloord – Kampen terug naar Heerde. Kees Dokter heeft deze dag de algehele leiding, en hij bepaalt de route en het tempo. Nadere info volgt, de datum waarop deze tocht wordt gefietst is afhankelijk van het weer in die week. Je krijgt via de wegkapiteins tijdig bericht over de exacte datum van de tocht.

 

28 JULI. VOORRIJDEN RABO VELUWS MOOISTE 100 KM.

Deze jaarlijks terugkerende tocht een week voor de RVM gaat over het parcours van de 100 km. route. Onderweg is de gebruikelijk koffie met appelgebak stop.

 

25 AUG. MONSTERTOCHT 200 KM.

Deze route loopt via Deventer- richting de Achterhoek en is uitgezet door onze meester routemaker Kees Dokter. Kees zal deze dag de algehele leiding op zich nemen. De beentjes zullen goed zijn zo naar het einde van het seizoen, dus er zal een tandje bijgestoken worden om deze rit door een prachtige omgeving voortvarend te laten verlopen.

 

8 SEPT. ROUTE LIMBURG PLM.110 KM 1200 HM.

Als afsluiting van de wat langere tochten, de TC HEERDE route in het mooie Limburgse land (start in Valkenburg). Met talrijke beklimmingen bekend van de Amstel Gold Race, voorwaar een pittige tocht. De koffie stop met vlaai staat gepland in Eijsden na plm. 55 km Je moet deze tocht een keer gefietst hebben en hij is voor iedereen te doen A-, B- of C-fietser.

 

6 OKT. SLUITINGSRIT (details volgen later)

Het lange fietsseizoen zit er wat betreft de racefiets grotendeels op .en we gaan het op gepaste wijze zoals u van ons gewend bent afsluiten. Nadere details volgen t.z.t. via de communicatiemiddelen.

 

OPMERKING

Er kunnen gedurende het jaar nog enkele tochten bijkomen. Is er een week met extreem mooi weer, kan er spontaan door de wegkapiteins een weekendrit gepland worden. Dit na overleg met en na instemming van het bestuur.