Jaarprogramma 2019

Jaarprogramma 2019

23 MAART. OPENINGSRIT

Een klassieker in ere herstelt, de openingsrit in de omgeving van Heerde voor racefietsers en atb-ers. En bij terugkomst, na de eerste kilometers in clubverband te hebben gereden, de welverdiende gehaktbal bij de Spikke.

6 APRIL. 20e PUMPERNICKELTOUR STEINFURT, 110 km / 740 hm (A-groep)

Het bewolkte seizoen is voorbij en de kilometers c.q. hoogtemeters kunnen weer gemaakt worden. Onze vrienden in Steinfurt hebben de route uitgezet grotendeels door het mooie Munsterland en gaat via het zuidoostelijk deel van Steinfurt richting Coesfeld, kortom een tocht die de moeite waard is.

13 APRIL. SCHWALBE LENTETOCHT NUNSPEET 90 km (B-groep)

Enig geaccidenteerd terrein ontbreekt niet in deze uitdagende tocht. De afstand die we doen is 90 km. Wij als echte die-hards gaan vanaf Heerde op de fiets naar Nunspeet.

15 MEI. HEL VAN TWENTE – ALMELO, 100 km (A+B-groep)

Deze midweekse klassieker is inmiddels een begrip in Nederland. De ‘hel’ kent een afwisselend parcours door de mooiste delen van Twente en van Grafschaft Bentheim in Duitsland. Naast de vele heuvelachtige zones kent de route ook vele vlakke stukken met bos- en weidegebieden.

18 MEI. DRENTSE DORPENTOCHT PEIZE, 100 km (A-groep)

De tocht voert ons door fietsprovincie nr. 1, door mooie Drentse dorpen en o.a. over het Baloërveld. In de route zijn veel bospassages opgenomen, dus van de wind weinig last. Het is een tocht die door iedereen is te volbrengen.

25 MEI. IJSSEL-VELUWE TOERTOCHT, 150/175 km (B-groep)

Een uitdagende lange tocht over de mooiste plekken langs de IJssel en de Veluwe. De exacte route wordt nog bepaald door de wegkapiteins B.

15 JUNI. 13e HEUVELENTOCHT RAVENSTEIN, 125 km (A-groep)

De 13e Heuvelentocht brengt ons vanuit Noord-Brabant over rustige wegen door de mooiste gebieden van het Brabantse, Gelderse en Limburgse landschap. Ook wordt een uitstapje naar Duitsland gemaakt. De climax van de tocht ligt echter in het heuvelachtige landschap van Groesbeek en Berg en Dal.

20 JUNI. DE LANGSTE DAG REGELMATIGHEIDSRIT 2019
(tevens Heerder Tulip Cycling Bokaal uitdaging 2019)

Tellers, Garmins, telefoon, etc. allemaal weg. Wie komt het dichtst in de buurt van de door hem of haar zelf opgegeven gemiddelde snelheid over een bepaalde afstand? Met gezellige afsluiting.
Voor meer informatie: https://tcheerde.nl/regelmatigheidsrit-20-juni/

20 JULI. VOORRIJDEN RABO VELUWS MOOISTE 100 KM.

Deze tocht staat jaarlijks op het programma en volgt de RVM-route van zaterdag 3 augustus. En onderweg is er de gebruikelijke koffiestop met appelgebak.

17 AUG. RONDE VAN DE ACHTERHOEK 120 km (A-groep)

Wij stappen een dag eerder dan de wedstrijdrijders op de fiets in Vorden om de ‘korte’ toertocht te doen. De tocht heeft een flinke inspanning van de klimmers nodig. De routelus loopt via Laag-Keppel – Doetinchem – Zeddam (‘muur’) – Beek – (Peeskesbult) – ‘s Heerenberg – Ulft. Wil je een mooie tocht fietsen waarbij je een prachtig beeld krijgt van de Achterhoek, dan mag je deze tocht niet missen.

18 AUG. HOLLANDS-VENETIË TOCHT STEENWIJK 80/125 km (B-groep)

Deze tocht brengt ons door het prachtige Nationale Park Weerribben-Wieden. Afhankelijk van de omstandigheden fietsen we de afstand 80 of 125 kilometer. De langste fietsroute doen daarbij onder meer de volgende steden en dorpen aan: Steenwijk, Giethoorn, Dwarsgracht, Vollenhove, Zwartsluis, Blokzijl, Sint Jansklooster, Ossenzijl, Kuinre, Kalenberg en Tuk.

13-15 SEPT. 3-DAAGS WEEKEND TC HEERDE NAAR LAER (D)

Als TC Heerde gaan we weer op stap voor een lang weekend in het Munsterland. In Laer hebben we een prima en gemoedelijk rustiek hotel geboekt bij de familie Smeddinck. Het plaatsje ligt in een rustige omgeving met een glooiend landschap. Hier kunnen de kilometers en hoogtemeters gemaakt worden, met Tecklenburg in de nabije omgeving.
Geef je op (voor 10 maart) om er zo met z’n allen een gezellige boel van te maken!

5 OKT. SLUITINGSRIT (OKTOBERFEST-RIT), 75 km

Deze sluitingsrit ‘mit Bratwurst, Bier und Limo’ betekent weer het einde van het seizoen op de weg. De meesten van ons bergen de racefiets weer op en bestijgen hun ATB. Maar we zouden TC Heerde niet zijn als we dit moment niet op een passende wijze zouden afsluiten. Nadere details volgen t.z.t. weer via onze communicatiekanalen (website, e- mail en facebook).

OPMERKING

Er kunnen gedurende het jaar nog enkele tochten bijkomen. Is er een week met extreem mooi weer, kan er spontaan door de wegkapiteins een weekendrit gepland worden. Dit na overleg met en na instemming van het bestuur.