NTFU

NTFU

logo_ntfuDe TC Heerde is aangesloten bij de NTFU. De Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) is de overkoepelende organisatie van toerfietsverenigingen in Nederland. De NTFU behartigt de belangen van bij haar aangesloten verenigingen en de, al dan niet georganiseerde, toerfietsers opdat zij het toerfietsen, als sport of recreatie, optimaal kunnen beoefenen. Bij de NTFU zijn ruim 500 verenigingen aangesloten, die samen meer dan 40.000 ToerFietsKaart-houders vertegenwoordigen. De NTFU is aangesloten bij  NOC/NSF.

De Nederlandse Toer Fiets Unie geeft 6x per jaar FietsSport Magazine uit; een blad boordevol informatie voor alle toerfietsers. Een greep uit de inhoud: Fietsreizen, trainingsadviezen, Fietsonderdelen, Fietsshop, Medische adviezen, Kleding, Voeding en natuurlijk ook de officiële mededelingen van het Hoofdbestuur van de NTFU.

Op grond van het lidmaatschap van de NTFU ontvang je de volgende producten en diensten (zie voor meer informatie en prijzen www.ntfu.nl):

  • Jaaroverzicht met meer dan 2500 fietstochten en evenementen in heel Nederland.
  • Korting bij deelname aan fietstochten in Nederland en ver daarbuiten.
  • Download gratis meer dan 600+ routes
  • Het Fietssport Magazine. Deze valt 6x per jaar bij jou op de deurmat.
  • Fietsschadeverzekering: Val je met je fiets? Jouw fiets is (gedeeltelijk) verzekerd.
  • Ondersteuning en begeleiding van de plaatselijke fietsvereniging; in de gemeente Heerde is dit de Toerclub Heerde.

Aanvullend kunt u verkrijgen:

  • Pechpas. Reparatie onderweg door een professional. Lukt maken niet? Dan brengen we je thuis. Geldig in Nederland en België.
  • Verhoging van het verzekerd bedrag van de “all-risk”verzekeringen.
  • Een vakantie- en annuleringsverzekering waarbij u de fiets kunt meeverzekeren.
  • Het internationaal kampeercarnet, waarmee u o.a. korting kunt krijgen op kampeertarieven.

Tuchtrecht

Als vereniging vinden we het belangrijk om de sport zo veilig mogelijk te organiseren.  Daarom is de vereniging, de leden van de vereniging en alle vrijwilligers gebonden aan het tuchtreglement van de NTFU. Het Tuchtrecht corrigeert ongewenst gedrag en ziet er op toe dat leden en vrijwilligers van een aangesloten wielervereniging, stichting of evenementenorganisatie zich aan de gedragsregels en tuchtreglement -van zowel de vereniging als de gehele sportsector- houden. Het tuchtrecht van de NTFU is hier te vinden.

Melding doen
Iedereen die een overtreding van de tuchtregels heeft geconstateerd, kan daarvan melding doen bij de NTFU. De melding kan schriftelijk in worden gestuurd naar Martine van de Veen en dient in ieder geval het volgende te bevatten: de overtreding, de overtreder, moment van overtreding, gegevens van eventuele getuigen, gegevens van de melder en de bron van de melder. Naast de vereniging en individuele verenigingsleden, kan ook een sportbond zelf melding doen van een overtreding. Van misdrijven dien je altijd melding te doen bij de politie.

Wat nog meer

Lees meer over wat de NTFU met jouw contributiegeld voor ons doet in deze presentatie.