Boverhoff Veld ToerTocht BVTT

Boverhoff Veld ToerTocht BVTT

(voorheen was dit genaamd de RVTT)

Zaterdag 28 november 2020
Zaterdag 9 januari 2020
GEANNULEERD IVM COVID-19

organiseert de Toerclub Heerde haar eerste Boverhoff Veld ToerTocht van het seizoen 2020-2021. Deze tocht is voorzien van het NTFU keurmerk ‘Extra Goed Geregeld’. Verschillende soorten terrein zijn opgenomen: single tracks, langzaam oplopende paden, heide en pittige klimmetjes. De tocht wordt gereden onder auspiciën van de NTFU. Op de startlocatie en op de route is EHBO aanwezig.
Het dragen van een goedgekeurde helm is noodzaak en is verplicht!

Routes
De 30-kilometerroute is ideaal om kennis te maken met het ATB‘en. De rit leidt over vele mooie bos- en heide paden in een prachtige omgeving.

De 50-kilometerroute is geschikt voor de meer geoefende ATB-er. Er moeten maar liefst 311 hoogtemeters overwonnen worden.

De 60-kilometerroute is speciaal voor de geoefende ATB-er.

De 75-kilometerroute is een ware marathon route en een uitdaging voor de liefhebbers en conditioneel sterke deelnemers.

Voor deze tourtocht worden geen GPX bestanden gepubliceerd. Alle routes zijn volledig uitgepijld in duidelijk zichtbare gele bordjes met zwarte pijlen. De routes zijn ook zeer geschikt voor cyclocrossers.

Starttijden en deelnamekosten
75 km      van     09.00 – 10.00 uur     7 euro  (NTFU/KNWU leden 5 euro)
60 km      van     09.00 – 10.00 uur     7 euro  (NTFU/KNWU leden 5 euro)
50 km      van     09.00 – 10.30 uur     7 euro  (NTFU/KNWU leden 5 euro)
30 km      van     09.00 – 10.30 uur     7 euro  (NTFU/KNWU leden 5 euro)
Deelnemers onder de 18 jaar rijden gratis mee (wel a.u.b. inschrijven!).
Scan & Go beschikbaar.
Voorinschrijving is niet mogelijk. Inschrijven is alleen op de ochtend zelf.

Sponsoring Stichting Schaapskudde Epe Heerde
We zijn uiteraard een fietsvereniging maar we willen ook een vereniging zijn met een open oog voor de omgeving waarin wij verkeren. Maatschappelijk verantwoord verenigen streven we na. Reden voor de TC Heerde om de Stichting Schaapskudde Heerde Epe voor een periode van drie jaren te sponsoren. Dat wil zeggen: we dragen per betalende deelnemer 1 euro af.
Als speciale dank opent de schaapsherder alleen deze dag zijn schuur bij de Schaapskooi, waar wij bij uitzondering doorheen mogen fietsen.

Technische ondersteuning
De medewerkers van Dickhof Rijwielen uit Oosterwolde zullen op de route in geval van panne technische ondersteuning verlenen.

Verzorging
De deelnemers kunnen gebruik maken van de faciliteiten van de voetbal vereniging Heerde, zoals douche- en kleedgelegenheden. Tevens bestaat de mogelijkheid om na afloop de fiets af te spuiten.
Er is gratis parkeergelegenheid in de nabijheid van de start.
Onderweg zijn er twee verzorgingsposten (parkeerplaats restaurant De Ossenstal en  ingang Heerderstrand) waar de deelnemers worden getrakteerd op een beker bouillon, thee, een krentenbol en energiedrank. Voor de 60 km rijders is er een derde verzorgingspost (Ennerveld).

Routes
De routes voeren de deelnemers door het bosrijke gebied van de gemeente Heerde met uitzicht op de schitterende heidevelden die de Noord-Veluwe rijk is. De routes gaan door de verrassend fraaie bospercelen van het Zwolse Bos en die van het Gelders landschap. Prachtig is het gebied dat in beheer is van de recreatiegemeenschap Veluwe (RGV) rond het Heerderstrand. Tot slot het parcours door het Heerderbos. De routes zijn onderverdeeld in een aantal zones (A t/m P). Zie HIER de routes.

Start en finish
De start is bij de kantine van de voetbal vereniging Heerde aan de Veldweg 1 in Heerde. De route naar deze tocht is vanaf de snelweg (A50) met borden aangegeven (toertochtborden en P-borden).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.