Boverhoff Veld ToerTocht BVTT

Boverhoff Veld ToerTocht BVTT

Zaterdag 7 januari 2023

organiseert de Toerclub Heerde de 2e Boverhoff Veld ToerTocht van het seizoen 2022-2023. Verschillende soorten terrein zijn opgenomen: single tracks, langzaam oplopende paden, heide en pittige klimmetjes. De tocht wordt gereden onder auspiciën van de NTFU. Op de startlocatie en op de route is EHBO aanwezig.
Het dragen van een goedgekeurde helm is noodzaak en is verplicht!

Routes
De 30-kilometerroute is ideaal om kennis te maken met het ATB‘en. De rit leidt over vele mooie bos- en heide paden in een prachtige omgeving.

De 50-kilometerroute is geschikt voor de geoefende ATB-er en graveller. Er moeten maar liefst 311 hoogtemeters overwonnen worden.

Voor deze toertochten worden geen GPX bestanden gepubliceerd. Alle routes zijn volledig uitgepijld in duidelijk zichtbare gele bordjes met zwarte pijlen. De routes zijn ook geschikt voor cyclocrossers.

Starttijden en deelnamekosten
50 km      van     09.00 – 10.30 uur     8 euro  (NTFU/KNWU leden 6 euro)
30 km      van     09.00 – 10.30 uur     8 euro  (NTFU/KNWU leden 6 euro)
Scan & Go beschikbaar.
Inschrijven kan op fietssport.nl maar is ook mogelijk op de ochtend zelf.

Sponsoring Stichting Schaapskudde Epe Heerde
We zijn uiteraard een fietsvereniging maar we willen ook een vereniging zijn met een open oog voor de omgeving waarin wij verkeren. Maatschappelijk verantwoord verenigen streven we na. Reden voor de TC Heerde om de Stichting Schaapskudde Heerde Epe voor een periode van drie jaren te sponsoren. Dat wil zeggen: we dragen per betalende deelnemer 1 euro af.
Als speciale dank opent de schaapsherder alleen deze dag zijn schuur bij de Schaapskooi, waar wij bij uitzondering doorheen mogen fietsen.

Technische ondersteuning
De medewerkers van Dickhof Rijwielen uit Oosterwolde zullen op de route in geval van panne technische ondersteuning verlenen.

Verzorging
De deelnemers kunnen gebruik maken van de faciliteiten van de voetbal vereniging Heerde, zoals douche- en kleedgelegenheden. Tevens bestaat de mogelijkheid om na afloop de fiets af te spuiten.
Er is gratis parkeergelegenheid in de nabijheid van de start.
Onderweg is er één verzorgingspost waar de deelnemers worden getrakteerd op een beker bouillon, thee, een krentenbol en energiedrank.

Routes
De routes voeren de deelnemers door het bosrijke gebied van de gemeente Heerde met uitzicht op de schitterende heidevelden die de Noord-Veluwe rijk is. De routes gaan door de verrassend fraaie bospercelen van het Zwolse Bos, het Gelders landschap en het Heerderbos. Prachtig is het gebied dat in beheer is van Leisurelands rondom het Heerderstrand.

Start en finish
De start is bij de kantine van de voetbal vereniging Heerde aan de Veldweg 1 in Heerde. De route naar deze tocht is vanaf de snelweg (A50) met borden aangegeven (toertochtborden en P-borden).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *