Doping uit de supermarkt

Doping uit de supermarkt

citroenCafeïne werkt wel degelijk prestatiebevorderend. Dit staat in een onderzoek van de universiteit van Bath in Engeland. De renners die cafeïne tot zich namen trapten gemiddeld 20 watt meer dan de proefpersonen die decaf koffie of een placebo namen. Een dubbele espresso helpt dus echt! Nou was dit min of meer wel bekend. Niet bekend was het spectaculaire effect van het innemen van citroen in geconcentreerde vorm!

Renners die geconcentreerd citroen innamen trapten gemiddeld 50 watt meer dan degenen die dit niet ingenomen hadden! De stoffen in de concentratie voorkomen op een spectaculaire wijze verzuring, door middel van het verlagen van de melkzuur spiegel. Deze resultaten benaderen volgens de deskundigen de waarden die tot nu toe alleen verkregen konden worden met behulp van EPO. De WADA (Wereld Anti Doping Agentschap) zegt in een persreactie dat hier weliswaar sprake is van een prestatiebevorderend middel maar dat hiertegen geen actie kan worden ondernomen daar het middel algemeen gangbaar en vrij verkrijgbaar is, geen gevaar voor de gezondheid oplevert en overigens maar zeer kort opspoorbaar zou zijn.

Een groot aantal leden van de TC Heerde trainen behoorlijk fanatiek o.a. voor de Jean Nelissen Classic (de zwaarste klassieker van de Benelux), die eind mei verreden wordt. Daarbij wordt geen middel geschuwd om in vorm te komen. Vier keer trainen per week, spinnen, crashdiëten, verbale intimidatie: het maakt niet uit! Bijna alles mag! Chris Jaap stuurde zelfs een “dreigmail” rond.

Ik ben vanmorgen naar de Jumbo gereden. Toen ik de auto uitstapte zag ik captain Jan uit de ingang van de supermarkt komen. Hij keek schichtig naar links en rechts. Hij wenkte naar binnen en……….daar kwam maat Helko, met 2 gele flesjes Sicilia in zijn hand, te voorschijn. Onze Batman en Robin van het A-team renden naar de auto en verdwenen met hoge snelheid en piepende banden van het parkeerterrein. Daarbij werd en passant Joop bijna geschept die gehaast op weg was naar de ingang van de supermarkt. Geschokt door dit gebeuren besloot ik nog even achter mijn auto te blijven staan. Na een tijdje kwam Joop met Bart weer naar buiten; beiden met een gezinsdoos Sicilia onder de arm.

Toen ik bij het schap kwam zag ik achterin nog maar één flesje staan!

Ik reed naar Wapenveld om het daar eens te proberen. Voor de supermarkt zag ik diverse ATB’s geparkeerd staan: kansloos!
Onderweg naar huis, met het gele wonderdrankje in de hand, zag ik in de Dorpsstraat Gerard en GertJan lopen. Beiden met een zuur gezicht: ik wist meer dan genoeg………
Wielrennend Heerde e.o. is op de hoogte!

Vandaag ga ik het proberen en dan: BAMMMMMMMM.

Reacties zijn gesloten.