We winnen veel met sporten

We winnen veel met sporten

gatochfietsenWe winnen veel met sporten. Vooral gezondheidswinst. Recente studie heeft zelfs duidelijk gemaakt dat matig intensief bewegen Alzheimer en de ziekte van Parkinson helpt voorkomen. Ook in het kleine alledaagse geeft een goede basisconditie voordelen: je kunt op verjaardagen geweldig de show stelen door in éen keer, schijnbaar achteloos, alle kaarsen op de verjaardagstaart uit te blazen. Ook als je boven de 60 bent!

BAMMMMMM!

Van de Nederlandse bevolking in de leeftijd van 15-80 jaar geeft 72% aan van plan te zijn te gaan of te blijven sporten in 2014. Dit komt overeen met ruim 9,2 miljoen personen. Dat zijn er zo’n 900.000 meer dan het aantal dat aangeeft in 2013 te hebben gesport. Dit blijkt uit onderzoek dat GfK in opdracht van NOC*NSF heeft verricht. De uitkomst betekent dat er voor sportaanbieders, zoals de TC Heerde, in 2014 een reële kans is op ledengroei.

Er zijn allerlei objectieve redenen om het sporten (weer) op te pakken, zoals een vergeten gezondheid, een verloren jeugd, hang naar uitdagend avontuur, een onstuitbare competitiedrift of een hardnekkige slankheidswens. Het maakt niet uit, als je maar weer gaat bewegen! Een groot aantal sporten zijn blessuregevoelig; fietsen niet. De sport die je nog heel lang kunt doen bijvoorbeeld met een versleten knie is fietsen.

We zien nog redelijk veel solo fietsers rondrijden. Dat is jammer want …..samen wordt een lange weg veel korter……..: TC Heerde.

Reacties zijn gesloten.