Afsluitende tocht van het (weg) seizoen

Afsluitende tocht van het (weg) seizoen

Half 9 in de morgen: koud!
Half 9 in de morgen: koud!

Om half 9 stonden de A en de B ploeg paraat bij de Spikke. De ATB’ers volwassenen, evenals de jeugd, vertrokken uit Wapenveld en de C-ploeg vertrok een uurtje later vanaf de Spikke. Bij vertrek was het maar 5 graden boven zero maar wel machtig zonnig. Prima fietsweer dus. Om 12 uur waren alle teams weer present bij Vrieze’s Erfgoed om een lunch te nuttigen.

Voorzitter Pieter sprak enkele woorden in het kader van het afsluiten van het wegseizoen en maakte tevens van de gelegenheid gebruik om Wim Wittenberg alsnog het bloemetje aan te bieden dat hem zeer toekomt na 25 jaar lidmaatschap. Vijfentwintig jaren, waarin Wim heel wat kilometers weggetrapt heeft en zich daarnaast op velerlei  manieren verdienstelijk  heeft gemaakt, en nog, voor de TC Heerde. Vervolgens werd ook Herman van den Berg in de bloemen gezet. Herman is onlangs 80 jaar geworden en heeft ter gelegenheid van dit heugelijke feit geen, ik herhaal: geen, bezoek gehad van het bestuur. Dit kan natuurlijk niet en Herman werd alsnog, en met excuses van het bestuur, van harte gefeliciteerd. Tachtig jaren oud, nog zo vitaal en in staat zijn om zo te fietsen wens je iedereen toe!

De voorzitter gaf ook aan dat het bestuur bezig is de laatste hand te leggen aan een meerjarenplan. Een meerjarenplan, waarin het bestuur als belangrijkste conclusie trekt dat het voorbestaan op langere termijn van de TC Heerde bedreigd wordt door vermindering van het ledental. Veel grijs en weinig groen. In dit plan poogt het bestuur aan te geven hoe we leegloop zouden kunnen voorkomen. Hoe we grijs behouden en wellicht groen kunnen toevoegen. Hoe maak je de TC ‘vitaler’, zodat nieuwe leden ook (actief) blijven en de bestaande passieve leden wellicht weer actief worden. Kortom: nieuwe leden in een vitaler vereniging, waardoor de verhouding actieve leden –  passieve leden wordt verbeterd en de teams weer ‘voller’ worden. Want zeg nou zelf: er is toch weinig mooiers dan op een zonnige dag samen een stuk(je) te gaan fietsen! Hieronder een you tube video van de ATB’ers, samengesteld door Wim van Dommelen:

Afsluitingsrit TCH 2013

Reacties zijn gesloten.