De fiets van…..

De fiets van…..

colnago AceHet nieuwe raceseizoen staat bijna op het punt van losbarsten. De winter sputtert nog wat tegen maar nog even en dan vliegen we naar buiten. De wegen op als koeien die losgelaten worden in de wei.

Natuurlijk pogen een aantal TC leden het seizoen gewapend met nieuwe vehikels tegemoet te treden. Zo hebben Helko, Pieter en Hans al diep in de beurs getast om maar zo goed mogelijk uit het “winterhol” te komen. Gert Jan heeft ook uitgepakt en heeft zich een elegante Colnago AC- R aangeschaft. Een super stijlvolle sportieve machine, voorzien van Mavis Cosmic wielen, die klasse uitademt. Italiaanse finesse. Nu kan niets meer mis gaan voor hem. Althans op het vlakke niet…..

Het is de redactie overigens wel opgevallen dat er een heel apart zadel op de fiets gemonteerd is. Is Gert jan soms bang dat hij op deze gevoelige racemachine zijdelings van het zadel glijdt? Mist hij het evenwichtsgevoel om deze Italiaanse hinde te bedwingen? Mag dit hulpmiddel wel van de UCI? Het bestuur zal in de komende bestuursbijeenkomst samen met de wegcaptains van het A-team zich hierover ernstig beraden.

IMG_58429557095022

 

NewsReactie van teamcaptains A-groep:

De captains van de A groep van de T.C. Heerde hebben na een lange vergadering, en na extern overleg met de U.C.I. besloten om het zadel op de Colnago van Gert Jan [ Bokito ] niet bij trainingsritten toe te staan.

Mocht blijken dat Bokito zich niet aan deze afspraak houdt, dan dreigt hem een tijdstraf van 10 minuten bij de volgende trainingsavond.
Het zadel zo is gebleken brengt ongekende gevoelens naar boven en dit kan gezien worden als een geval van doping.

Hopende u met deze informatie van dienst te zijn geweest,

Met vriendelijke sportgroet,
Helko / Jan

cc. U.C.I.

Aigle
Zwitserland

NewsReactie van het Bestuur van de TC Heerde:

Het bestuur van de TC Heerde heeft, na lange en intensieve beraadslaging, besloten de beide teamcaptains, Helko / Jan, officieel te berispen. Het opleggen van (tijd)straffen, respectievelijk het dreigen met tijdstraffen aan c.q richting leden  is namelijk statutair voorbehouden aan het bestuur en behoort niet tot de competenties van teamcaptains. Als straf krijgen zij een identiek zadel als Gert Jan aangemeten voor gebruik tot in lengte der jaren.

Het bestuur hoopt hiermee eveneens het hoge ‘val risico’ van de (overigens gewaardeerde) teamcaptain Jan te minimaliseren.

Gert Jan krijgt een tijdstraf van 4 seconden bij de eerstvolgende trainingsrit.

Met vriendelijke groet,
Het bestuur van de TC Heerde

cc. U.C.I.

Madurodam
Nederland

Reacties zijn gesloten.