Doe het!

Doe het!

wordleWe rijden op de kanaaldijk van Vaassen naar Heerde. Een mooie winter zaterdag in midden februari. De windkracht 6 is in de rug waardoor het geluid van de wind afneemt en het zoeven van de banden op de weg en het suizen van de spaken in de wielen zich zo prachtig laten horen. Hiervoor heeft de teamcaptain ons nog even op de kant gezet en deed net of hij dat per ongeluk deed. Nu is de wind vol in de rug. De weergoden zijn ons gunstig gestemd. Het is schitterend, ja zelfs ideaal fietsweer. Onder deze omstandigheden kost fietsen veel minder inspanning dan in de ijzige en natte dagen die achter ons liggen. Door het hoge tempo wordt er niet meer gepraat. De aandacht is voor de weg. Niet de mond maar de benen moeten het nu doen. Er ontstaat een status van harmonie en weldadig evenwicht. Ik heb wel eens horen beweren dat je aan cirkels moet denken om in het ritme te komen. Vandaag is dat niet nodig en gaat het vanzelf. Vandaag beschikken we over een ingeboren vliegwiel. Nog even en we stijgen op. Ik bedenk me onderweg dat fietsen soms machtig prachtig is……..

Jorien ter Mors is net gehuldigd in Sotsji als meer dan waardig olympisch kampioene op de 1500 meter. Jorien fietst machtig veel en traint graag op de fiets. Ook zij vindt dat meestal “machtig prachtig’ maar ze traint wel voor een doel en dat werkt als een enorme trainingsstimulans. En dat is echt niet anders dan bij ons. Dus: ga voor een doel. Wees nieuwsgierig en zoek nieuwe ervaringen en uitdagingen. Laat het niet bij de grauwe brij van de dagelijkse routine en stel het niet uit.

Ik heb al enkele respectabele en welluidende argumenten gehoord om niet voor een doel te gaan. Zoals: “ik kan in de Luxemburgse heuvels niet meekomen”. Nou en! Je hoeft toch niet de beste te zijn? Als je maar lol hebt!
“Meegaan met de tochten van het jaarprogramma kost me geld”. Klopt, maar de TC Heerde neemt een belangrijk deel van de kosten voor haar rekening en beschouw jouw deel als een investering in je fysieke en mentale gezondheid; een investering in jezelf.
“Ik wil graag maar heb het zo druk en zo weinig vrije tijd”. Hoeveel tijd zou je dan nog willen wachten? Of wil je misschien wachten tot het te laat is, zodat “ooit” helaas “nooit” wordt.

Er zijn nog een paar plekken beschikbaar in de bus die naar Luxemburg rijdt op vrijdagmiddag 23 mei om 13.00 uur. Om de volgende dag samen de Jean Nelissen Classic te rijden. Je kunt nog mee. Doe het!

Samen wordt een lange weg veel korter.

Reacties zijn gesloten.