Lekkerrr….

Lekkerrr….

priamveraDe 2e zaterdag rit van het seizoen en het is nog maar februari. Ondanks de temperaturen onder 0 van de afgelopen nacht, de huidige temperatuur van 6 graden  en de stevige zuidwesten wind, staan er 16 bereidwilligen om 13.00 uur klaar voor de Spikke. Zo nu en dan verschijnt er een, nog schraal, zonnetje.

Allereerst worden natuurlijk de nieuw aangeschafte racemonsters bewonderd, de geneugten van STRAVA gedeeld en de klachten gedeponeerd. De “ideeën/oplossingen bus” wordt dit keer nog niet gevuld maar dat komt ongetwijfeld. Stipt om 13.00 uur worden de “mean machines” bestegen en gaat het richting Elburgerweg. Folkert uit Veessen arriveert 5 minuten te laat en we komen hem toevallig tegen in de buurt van Vierhouten en hij kan aanpikken. Tja Folkert….. ff wennen: die captains van de TC Heerde hanteren de vertrektijd messcherp. Zelfs op de voorzitter wordt niet gewacht!

Merkbaar is dat iedereen zin heeft in het naderende wegseizoen maar dat het ook weer wennen is. Her harde zadel, het ontbreken van de ATB vering, de hogere snelheid, het lijkt allemaal weer nieuw. We rijden door de bossen van de Noord Veluwe tegen de stevige wind in en via het kanaal, met wind in de rug, keren we weer terug naar de thuisbasis. Onderweg, op de kanaaldijk, zegt iemand tegen me dat je op 2 manieren tegen de (weers)omstandigheden aan kunt kijken. Positief en negatief en je kunt hieruit zelf kiezen. Je kunt opmerken dat het nog snijdend koud is, de wind en het zadel te hard, de groep te groot en de snelheid te wisselend. Je kunt ook opmerken dat het zonnetje schijnt en de wind wel in de rug is en dat velen, door wat voor oorzaak dan ook, dit niet kunnen beleven. Een wijze opmerking. “Kies maar”. Is dat in het alledaagse leven ook niet precies zo?

Op het laatste stukje kanaaldijk wordt er een stukje gesprint, een beetje ten koste van de groepsdiscipline. Bestuurslid Arjan (dat bestuurswerk levert blijkbaar een berg mentale en fysieke energie op!) wint. Gert Jan komt met een ijselijke topsnelheid, op zijn splinternieuwe Colnago, nog in de buurt, en passant de webmaster in de pan hakkend. De webmaster roept nog wel even dat hij 20 jaar en 5 kilo te kort komt maar dat dit in het komend seizoen keihard overbrugd wordt. Het zal vast wel.

Kortom: het was een mooie middag. Lekkerrrr……

Het STRAVA klassement van de maand februari:

Strava klasssement

Reacties zijn gesloten.