Lente

Lente

Afgelopen zondag stonden we op een heuvel op het mooiste stukje hei van Nederland. Uitkijkend over deze wonderschone, sprankelende omgeving merkte ik in de richting van mijn ATB makkers op, dat we getuige waren van de geboorte van de lente.

Een aantal jaren geleden stond ik met een goede vriend op diezelfde feeërieke plek en ongeveer in dezelfde periode. Een aan kracht gewonnen zon scheen weldadig op ons gezicht. De natuur kleurde al een beetje waardoor het winters grijs plotseling aan het oplossen was. Het kleine meertje in de verte spiegelde in het nieuwe licht helderder dan voorheen. Zelfs de muziek van de vogels klonk anders; lichter en vrolijker. Ik merkte op dat de Lentefee nu echt gekomen was en poëtisch als ik ben, voegde ik er aan toe dat zij nu dronken van geluk ronddanste op de hei vlak voor ons. Mijn makker bedacht zich geen moment en rende een paar meter de hei op. Hij tackelde ogenschijnlijk iets, als een volleerd quarterback van een Amerikaans footballteam en maakte een paar bewegingen die hem in de vijftiger jaren van de vorige eeuw een reprimande van de zedenpolitie opgeleverd zou hebben. Grinnekend liep hij weer terug.

Lachend suisden we de heuvel af maar dat lachen verging ons binnen 5 minuten. Een geweldige regenbui barstte boven ons los en begeleidde ons, vergezeld van donder, bliksem en striemende hagel, helemaal naar huis. Ik heb die middag zeker een uur in bad gelegen om maar een beetje warm te worden. Mijn beklagenswaardige makker heeft anderhalve week stevig geleden aan een ernstige verkoudheid, grenzend aan een serieuze longontsteking. Vanaf die tijd was hij “de oude” niet meer (of eigenlijk juist wel)!

Vanaf die tijd weet ik dat de Lentefee niet met zich laat spotten. Dus, Lente wilt u snel komen en voorlopig niet meer weg gaan? Wij van de TC Heerde hebben namelijk machtig veel zin is een lekker seizoen 2017. We willen aan de slag en…….. we zullen ons gedragen.

Reacties zijn gesloten.