Lentefee

Lentefee

LentefeeAfgelopen zondag stonden we op een heuvel op het mooiste stukje hei van Nederland. Ik ga niet zeggen waar dat is want dan gaan jullie daar allemaal heen en de echte kenners weten toch wel waar het is. Uitkijkend over deze wonderschone omgeving merkte ik in de richting van mijn ATB makkers op, dat we getuige waren van de geboorte van de lente. Ik wist echter wel dat deze uitspraak niet correct was en ook Gerrit Hiemstra maakte ’s avonds in zijn weerpraatje genadeloos korte metten met deze ultra voorbarige opmerking. Tja …het is nu nog veel te veel nat en wisselvallig om lente te kunnen zijn. 

Een aantal jaren geleden stond ik met een goede vriend op diezelfde feeërieke plek en ongeveer in dezelfde periode. Een aan kracht gewonnen zon scheen weldadig op ons gezicht. De natuur kleurde al een beetje waardoor het winters grijs plotseling aan het oplossen was. Het kleine meertje in de verte spiegelde in het nieuwe licht helderder dan voorheen. Zelfs de muziek van de vogels klonk anders; lichter en vrolijker. Ik merkte op dat de Lentefee nu echt gekomen was en poëtisch als ik ben, voegde ik er aan toe dat zij nu dronken van geluk ronddanste op de hei vlak voor ons. Mijn makker bedacht zich geen moment en rende een paar meter de hei op. Hij tackelde ogenschijnlijk iets, als een volleerd quarterback van een Amerikaans footballteam, en liep grinnikend weer naar boven.

Lachend suisden we de heuvel af maar dat lachen verging ons binnen 10 minuten. Een geweldige regenbui barstte boven ons los en begeleidde ons, vergezeld van donder en bliksem en ook nog striemende hagel, helemaal naar huis. Ik heb die middag zeker een uur in bad gelegen om maar een beetje warm te worden. Mijn beklagenswaardige makker heeft anderhalve week stevig geleden aan een ernstige verkoudheid, grenzend aan een serieuze longontsteking. Vanaf die tijd was hij “de oude” niet meer (of eigenlijk juist wel)!

Vanaf die tijd weet ik dat de Lentefee niet met zich laat spotten. Dus, Lentefee, als u een beetje tijd heeft, zou u dan zo vriendelijk willen zijn om volgende week op die hei langs te komen en voorlopig niet meer weg te gaan? Wij van de TC Heerde hebben namelijk machtig veel zin is een lekker seizoen 2014 met dat schoolreisje naar Luxemburg en zo. We willen aan de slag en trainen en…….. we zullen ons gedragen…….
Wel fffff opschieten graag!!!! We willen graag snel in korte broek…….

Reacties zijn gesloten.