Pesbericht

Pesbericht

NewsHEERDE- Zaterdag 6 augustus organiseert de ToerClub HEERDE de Rabo Veluwes Mooiste voor de 35e keer. Rabo Veluwes Mooiste is een sportief en recreatief fietsevenement in het mooiste deel van de Noord-Veluwe en IJsselvallei, voor een zo breed mogelijke groep fietsliefhebbers die een aansprekende sportieve prestatie willen leveren in een toeristische omgeving.

Het evenement is voorzien van 5 afstanden en beschikt over twee NTFU kwaliteit sterren. Bij dit fietsevenement, dat jaarlijks ongeveer 1.000 tot 1.500 deelnemers naar de Noord-Veluwe trekt, komen zowel de recreatieve als de meer geoefende fietsers aan hun trekken. Geschikt voor de sportieveling maar er zijn ook twee familietochten (25 en 50km) voor gezinnen. De E-bike fietsers (25, 50 en 75 km) kunnen ook ruimschoots aan hun trekken komen. De tocht, voorzien van twee NTFU kwaliteitssterren, wordt gereden onder auspiciën van de NTFU.

De tocht is deels een sponsortocht. Stichting de Rode Beer zet zich in om een vakantiehuis te realiseren op de Veluwe voor mensen met een handicap en hun familie/begeleiding. Er is in 2012 een locatie in Heerde aangekocht. Met de verbouwing van dit huis is dit jaar gestart. Daar is veel geld voor nodig.  Commissie voorzitter Herman Herbrink van de TC HEERDE zegt: “we zijn van mening dat mensen die gezond zijn, dat zijn fietsers over het algemeen, oog mogen hebben en zich mogen inzetten voor hen die het, wat gezondheid betreft, wat minder getroffen hebben. Daarom stellen wij € 1,00 per deelnemer ter beschikking aan Stichting de Rode Beer”.

Ook wil de TC HEERDE een ondersteunende rol spelen bij de ontwikkeling van het dames fietsen. Herbrink vervolgt: “het hoort bij onze missie om meer vrouwen op de fiets te krijgen of te zorgen dat ze zichzelf en hun wielrennen ontwikkelen. Daarom hebben we, in samenspraak met de vrouwenfietsgroep ‘Women On  Wheels’ (een initiatief van Brenda Daanen uit Heerde) in ons evenement een aparte LADIES RIDE ingevoegd. Een 75 of 100 kilometer route met een gezamenlijke start om 9 uur. De mannen voeren nog steeds de boventoon in fietsland, het wordt tijd dat daarin wat gaat veranderen”.

De start is bij de kantine van de voetbal vereniging Heerde aan de Veldweg 1 in Heerde. De deelnemers kunnen gebruik maken van de faciliteiten van de voetbal vereniging Heerde, zoals douche- en kleedgelegenheden. Onderweg zijn er verzorgingsposten. Ook is er uiteraard EHBO (het Rode Kruis) aanwezig.
De organisatie hoopt op dezelfde goede weersomstandigheden, zoals dat vorig jaar het geval was en hoopt weer op goede deelname. Nadere informatie is te verkrijgen op: www.tcheerde.nl

Reacties zijn gesloten.