Spoorbomen

Spoorbomen

racefietser1.gifEnige tijd geleden zag ik een verslag van de World Ports Classic. Dit is een twee daagse etappe koers: Rotterdam-Antwerpen, Antwerpen-Rotterdam. Een aantal vluchters was vooruit en hadden een paar minuten voorsprong, maar de spoorbomen gingen dicht en de voorsprong was weg. Een ijzeren wet in deze koers: spoorbomen zijn heilig op straffe van diskwalificatie.

Een week daarvoor De A-groep in de laatste zaterdagtocht voor Luxemburg. Spoorbomen bij Teuge zijn en blijven dicht. Vijf minuten, tien minuten ….geen trein. Verkeersregels zijn heilig ook voor rijders bij onze Toerclub, want we rijden met ons visitekaartje, onze clubkleding, en de namen van onze sponsors. Maar dan het dilemma. Ik ga de afloop niet vertellen, dat is alleen aan de deelnemers van deze tocht.

Het is ook bij het fietsen in clubverband een kwestie van geven en nemen. Met sommige zaken kan je het niet snel te nauw nemen (verkeersregels), maar het accepteren van verschillen in opvattingen vraagt om veel ruimte voor elkaar. Tja, ook fietsen is niet altijd een simpele sport. Gelukkig ken ik onze vereniging als een club waar die ruimte er zeker is.

Ik wens jullie een prachtige (fiets)zomer toe.

de voorzitter

Reacties zijn gesloten.