TC Heerde overhandigt sponsorbedrag aan Stichting Schaapskudde

TC Heerde overhandigt sponsorbedrag aan Stichting Schaapskudde

HEERDE –  De TC Heerde (www.tcheerde.nl) is een toerclub bestaande uit een Raceafdeling, een ATB volwassenen- en een ATB-jeugd afdeling. Een actieve vereniging die trainingen in binnen- en buitenland verzorgt voor haar leden en voor niet leden drie keer per jaar uitgepijlde en drukbezochte toertochten op de Noord Veluwe organiseert.

De TC Heerde wil echter niet alleen een vereniging zijn voor eigen leden maar ook een vereniging met een open oog voor de omgeving waarin ze verkeren. Daarom draagt ze 1 euro per deelnemer aan hun veldtoertochten af aan lokale goede doelen, doelen die het geld heel goed kunnen gebruiken. In dit geval een cheque van € 1196,-  aan de stichting schaapskudde Epe-Heerde.

Bestuurslid van deze stichting, de heer Thybault, beaamt: “De kudde kan alleen blijven bestaan dankzij subsidies en giften zoals deze van de TC Heerde. Deze financiële steun uit de lokale gemeenschap is van groot belang en wordt bijzonder op prijs gesteld”. Gerrit van Gelder (voorzitter organiserende commissie): “Racefietsers en ATB’ers hebben helaas een slecht imago. Het is ook goed om dan eens een ander geluid te laten horen.”  Peter Mast (bestuurslid TC Heerde) vervolgt: “De routes van de veldtoertochten liepen dwars door de schuur van de schaapskudde. Daar, in en om die schuur, hebben sport, natuur en lokale cultuur elkaar in harmonie ontmoet. Zo hoor het en dat is mooi!”. Lammert Niesing (de herder) merkt tenslotte op: “In de periode van eind januari tot eind maart worden er weer lammetjes geboren.  De mensen kunnen vanaf nu zo’n lammetje adopteren. Het kost maar 20 euro per lammetje en ze hebben, als ‘adoptieouder’, het voorrecht om met mij in de wei bij de lammetjes te komen, om ze te knuffelen en een naam te geven”. Nadere informatie is te vinden op de website van de schaapskudde Epe-Heerde.

Reacties zijn gesloten.