TC Heerde wint Cittaslow prijs!

TC Heerde wint Cittaslow prijs!

De TC Heerde heeft de Cittaslow prijs gewonnen. We krijgen deze prijs omdat we (langjarig) toertochten organiseren die deelnemers uit het hele land trekken. Waardoor zij kennis  maken met Heerde en omstreken. En wij zodoende Heerde op de kaart zetten. We krijgen de prijs ook omdat we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en goede doelen steunen (de rode beer, Stichting Leergeld, de schaapskudde) via onze evenementen. 

Voorwaar een pluim op de hoed van alle leden/vrijwilligers (van nu en uit het verleden) van de TC Heerde!

Uit het juryrapport:

‘Toerclub Heerde zet al ruim 35 jaar Heerde op de fietskaart van Nederland. Talloze enthousiaste fietsers kwamen in deze jaren naar Heerde om deel te nemen aan een van de vele fietstochten die de toerclub georganiseerd heeft en jaarlijks nog organiseert. Bekend zijn bijvoorbeeld Rabo Veluwes Mooiste op de eerste zaterdag van augustus en de veldtoertochten in de winterperiode. Met hun enthousiasme heeft de TC Heerde fietsminnend Nederland kennis laten maken met de prachtige omgeving van Heerde. Dit past ideaal bij de filosofie van Cittaslow.

Ook maatschappelijk draagt de toerclub haar steentje bij, bijvoorbeeld door mee te werken aan de Hessendagen en de afdracht van een euro per deelnemer aan de toertochten voor goede doelen (Stichting Leergeld en de schaapskudde). Ook hiermee bereikt de toerclub een groot publiek.

De jury is daarom van mening dat de TC Heerde een terechte winnaar is van de Citasslowprijs 2017’.

Voorzitter Hans voor en na de uitslag….
Uitreiking uit handen van de burgemeester

Uit de pers

Reacties zijn gesloten.