C-groep doet Urk

C-groep doet Urk

COp woensdag 27 mei stonden om 10 uur op de stoep van de Spikke 9 C-groep leden, waaronder een aspirant lid, in afwachting van de dagtocht naar Urk. De dag werd gekenmerkt door een harde, koude wind maar het was gelukkig wel droog. 

De route ging naar Wezep en vanaf Wezep naar Kampen. Daarna doken we de polder in richting Schokland met de wind volop de kop. Uiteraard gingen de sterke kerels voorop en de rest zo, veel mogelijk schuilend, daar achteraan. Op naar de koffiestop in Schokkerhaven. Daarna via Nagele naar Urk. Op Urk (en niet in Urk want Urk was in het verleden een eiland) was er na een kleine 60 kilometer tijd voor een lunch. Urk is een levendig en karakteristiek vissersdorp. Een voormalig eiland. Een pittoresk dorp waar nog steeds dat eilandgevoel kan worden beleefd.

Na de welverdiende lunch ging het, onderlangs de dijk, met de wind in de rug naar de Ketelbrug. Wat wil je met wind in de rug, dus ons oudste lid Herman op kop en racen maar, tot hij een olifant in zijn  oog kreeg, dus een verplichte stop. Verder naar Ketelhaven en door naar de Ramspolbrug en via Elburg als sluitstuk nog even de beroemde kuitenbreker de “Knobbel’over.

Na 120 kilometer zonder ongelukken en na een prachtige tocht en gezellige dag weer thuis! Op 11 juli gaan we zeker –  onze versie van –  de Over de IJssel Tocht rijden.

Namens de C groep.

Peter. Han. Wim. Herman Jan.

Gerrie. Agaath. Tieneke. Tiemen.

2015-06-05

Reacties zijn gesloten.