C-groep Vechtdal tocht

C-groep Vechtdal tocht

COnder prima weersomstandigheden fietsten tien C-groep leden (2 dames en 8 heren) op 9 september jl de Vechtdal-tocht.

 

Om 08.30 u was het verzamelen geblazen bij Limburgia. Gestart werd met een kopje koffie en – speciaal om de schrijver van dit stukje te plezieren – werd er een glaasje Amaretto bij geserveerd. Een betere start is toch nauwelijks denkbaar? Welgemoed ging de groep dan ook om 09.00 u op weg voor de 125 km tocht, uitgestippeld en zorgvuldig voorbereid door captain Tiemen Bijsterbosch. Vanaf Heerde ging het naar Zwolle, door Berkum, waarna we onze tocht vervolgden langs de Vecht. Daarna via Dalfsen naar Ommen, waar op het terras van een eetcafé een kopje koffie met een stukje appelgebak werd genuttigd. Het was oppassen geblazen voor de talrijke wespen, die blijkbaar ook gek zijn op appelgebak. De tocht werd vervolgd door het bos in de richting van Hardenberg. Iets voor deze plaats gingen we linksaf in de richting van Beerze om daarna via Den Ham terug te keren naar Ommen. Inmiddels stond de teller op 90 km, dus tijd voor de lunch bij café Ekkelenkamp. Het werd een waar pannekoekenfestival, sommige maatjes leken wel uitgehongerd. Maar ook hier gold code zwartgeel, dus het was opnieuw oppassen geblazen dat je geen wespen mee naar buinnen kreeg met je pannenkoek. De risico´s van wespensteken en de nare gevolgen daarvan waren voor Han Berends aanleiding om een college EHBO te geven aan zijn tafelgenoten. Hij vertelde wat er allemaal mis kan gaan en wat je dan moet doen.

 

Met een volle maag en een gevoel van tevredenheid dat de wespen ons niet klein gekregen hadden fietsten we vol goed moed de laatste etappe via Vilsteren door het plaatsje Emmen.

 

Emmen, ja dat leest u goed, naar Zwolle. Het laatste stukje van de tocht ging vanaf Zwolle via Hattemerbroek naar Heerde, waar we tegen vieren aankwamen. Net op tijd om op TV de voortreffelijke prestaties van Tom Dumoulin in de Vuelta te kunnen volgen.

 

Tenslotte is een groot compliment voor captain Tiemen op zijn plaats. De hele groep was onder de indruk van de prachtige route, die hij had uitgezet en van de soepele, maar besliste manier waarop hij de groep veilig wist te leiden.

 

Aan de ééndaagse cursus wegkapitein, gepland voor maart 2016, hoeft Tiemen, wat ons betreft,  niet deel te nemen. Hij is als captain een natuurtalent en kan op zo´n cursus volgens de C groep leden nauwelijks nog iets bijleren. Tiemen bedankt.

 2015-09-11

Reacties zijn gesloten.