Clinic Papendal 5 april 2014

Clinic Papendal 5 april 2014

papendal 3Zaterdag 5 april a.s. is er gelegenheid voor de leden van de TC Heerde om een (gratis) clinic op het bekende sportcentrum Papendal bij Arnhem te volgen. De clinic gaat over training en dan met name het gebruik van hartslagmeting daarbij. Neem dus je eigen hartslagmeter, als je die hebt, mee. Maar ook zonder hartslagmeter kun je de clinic volgen.*

Vertrek is om 07.45 uur vanaf de Marktstraat in Heerde naar SMC Papendal. (Sport Medisch Centrum Papendal, Papendallaan 7, 6816 VD Arnhem). Eigen fietsen (racefiets of atb) mee!

Opgave bij: Peter Mast (peterelsmast@gmail.com), of secretaris Hans Tabak (h.tabak@online.nl), vóór woensdag 2 april i.v.m. het vervoer etc.

Doel: Het doel van de wielerclinic is om meer kennis te vergaren over verschillende trainingsvormen en het effect te ervaren van het trainen op een specifieke intensiteit. De clinic is een uitstekend uitgangspunt voor al de komende fietstrainingen.

Inhoud: De clinic start om 09.00 uur met een korte inleiding over hartslagzones, trainingsintensiteit, trainingseffect en inspanningstesten. Vervolgens gaan we van 10 tot 12 uur dit in de prachtige omgeving van Papendal aan den lijve ondervinden tijdens een twee uur durende fietstraining.

Deze training bestaat uit een korte test om de maximale hartslag te bepalen, gevolgd door verschillende trainingsvormen op een bijpassende intensiteit. Na de fietstraining zal deze training nabesproken worden en worden handvatten meegegeven voor de eigen trainingen en voorbereiding.

Tot slot volgt een lunch tot 13.00 uur en dan weer richting huis.

(* Deze training is niet alleen geschikt voor leden die op hartslag willen trainen maar heeft ook een algemeen voorlichtend karakter. Echter diegenen die niet beschikken over een hartslagmeter en dit wel eens willen proberen kunnen dit bij deze opgave aangeven. Er kan dan gebruik gemaakt worden van een leen hartslagmeter, zo lang de voorraad strekt.)

Reacties zijn gesloten.