Een wieleravond vol koerstruien en anekdotes (woensdag 22 februari)

Een wieleravond vol koerstruien en anekdotes (woensdag 22 februari)

wielertruiToerClub Heerde organiseert op woensdagavond 22 februari een boeiende lezing over wielerverhalen. De lezing is in de zaal van de Spikke (Stationsstraat 8 te Heerde), begint om 19.30 u en de entree is gratis.

Aan de hand van de originele en unieke koerstruien, die verzamelaar en wielerfotograaf Henk Theuns tot zijn collectie mag rekenen, worden achtergronden van successen en nederlagen van de renners die in deze truien reden belicht. Door middel van illustraties en bewegende beelden komen verborgen heroïeke wielerverhalen naar boven. De lezing is inclusief een kleine wielerquiz met leuke prijzen.

De lezing wordt gehouden door John van Ierland, wielerjournalist, auteur van 38 boeken en bezeten van het wielrennen. John van Ierland is storyteller, schrijver en geeft lezingen. De basis van zijn verhalen is de fiets, zijn grootste hobby. “Fietsen is mijn grote hobby en dat combineer ik graag met mijn passie: verslag doen van een heroïsche koers, van tactiek, te slechten stijgingspercentages, gestoken tandwielen, bergen van wind, macht, kracht, moraal en overwinningen. Woorden die mijn leven kleuren en me vaak naar de pen of microfoon doen pakken om lezers en luisteraars te verblijden met beschrijvingen van pakkende verhalen die in nauwe verbinding staan met het volkse leven.” Aldus John van Ierland.

Een mooie aftrap van het wielerseizoen 2017!

Reacties zijn gesloten.