Eifel: twee gezichten

Eifel: twee gezichten

Een ronde van 110 kilometer in de Eifel. Samengesteld door de captains van de A-ploeg. Eind augustus, dus mag je verwachten dat ‘das Deutsche Landschaft’ er zonovergoten bij ligt; smachtend naar een beetje regen. Niets van dit alles! Herfstachtige, kille weersomstandigheden. In de morgen nog ordentlich weer maar in de middag barsten de buien in grote getale, soms voorzien van onweer (donnerwetter!) over ons arme Hollanders heen. Zijn we er toch weer ingeluisd door die Duitsers! 
Het lijkt ernstig en vervelend als je het hierboven geschrevene naleest. Dat was het echter helemaal niet. Ondanks, misschien wel dankzij, deze omstandigheden was het een prachtige tocht, die je niet snel vergeet. Jammer voor de thuisblijvers……..

In de middag barsten de buien in grote getale, soms voorzien van onweer (donnerwetter!) over ons arme Hollanders heen. Zijn we er toch weer ingeluisd door die Duitsers!

Eifel TCH 20141Op de heenweg, nog in Nederland, vergist onze chauffeur en verzorger Gerard zich in het busje dat voor ons rijdt en volgt vrolijk de verkeerde bus, die toevallig ook afkomstig is van verhuurbedrijf Dijkstra. Ook bijrijder Evert let niet op maar gelukkig wordt deze fout tijdig ontdekt, voordat het tot grote omwegen leidt. We hadden zomaar in Noord Frankrijk kunnen staan i.pv. in die Heimat! Het wordt Gerard door het peloton vergeven, zeker ook omdat in de loop van de dag blijkt dat ondersteuning van een busje inclusief verzorging wel een heel prettige aanvulling is. Gerard bedankt!

Ondanks, misschien wel dankzij, deze omstandigheden was het een prachtige tocht, die je niet snel vergeet. Jammer voor de thuisblijvers……..

We waren het er snel over eens dat de Eifel een prachtig fietsgebied is, dat de vergelijking met Zuid Limburg goed kan doorstaan. Het ligt ook nog iets dichterbij Heerde en heeft veel langere beklimmingen dan het Limburgse. Wat wel in de Eifel ontbreekt is de uitgebreide toeristische infrastructuur waar Limburg zo in uitblinkt. Je mist ook de unieke, bourgondische Zuid Limburgse sfeer. Desalniettemin is de Eifel zeer zeker zeer de moeite waard.

Over het fietsen zelf. Hans en Chris Jaap beten afwisselend de spits af en vochten onderling om de hoofdprijs. Peter dekte dit keer de achterhoede en de rest vermaakte zich daartussen prima. Dat gold voor de hele dag. Het was weer uitstekend voorbereid en georganiseerd door de captains van de A-ploeg! We hebben dan ook geen meter verkeerd gereden. We drijven als vereniging op de vrijwillige inzet van de leden. Zonder dat geen vereniging. Als die inzet dan ook nog kwalitatief van stevig niveau is, dan kan het heel leuk worden met elkaar………. En dat bleek maar weer!
Eifel TCH 2014

Reacties zijn gesloten.