Geslaagd fietsweekend Toerclub Heerde in Münsterland

Geslaagd fietsweekend Toerclub Heerde in Münsterland

Van 13 tot en met 15 september hebben 36 leden van Toerclub Heerde, onder uitstekende weersomstandigheden, in Münsterland hun hobby kunnen uitoefenen.

Op vrijdagochtend rond 9 uur vertrokken verschillende groepen racefietsers vanuit Heerde naar Laer, waar ze, na een lunchstop in Buurse, omstreeks 16 uur bij het hotel aankwamen.

C-groep in de pedalen
A- en B-groep, klaar voor vertrek

De dag erna waren twee routes uitgezet door leden van Radsportverein Friedenau/Steinfurt, waarmee Toerclub Heerde al in een eerder stadium contact had gelegd. Zij hadden 7 leden bereid gevonden om 2 van de 3 groepen te begeleiden. Ze hadden schitterende routes van respectievelijk 71 en 95 km samengesteld, die de C- en B-groep door het glooiende landschap van Münsterland voerden. Er waren pittige klimmetjes bij, onder meer op de Schöppinger Berg, sommige met een stijgingspercentage van wel 12%. Gelukkig was er tijd om onderweg even uit te blazen en te genieten van bezienswaardigheden zoals Wasserschloss Darfeld en Schloss Valar, een voormalig klooster.

De A-groep ging op pad met een gpx-route van 110km/1000hm waarmee zij, net zoals de andere groepen, genoten van het heuvellandschap rondom Laer. Na enkele verscheidene pittige klimmetjes was de lunch in het klooster Gerleve. Meteen na de lunch moesten ze meteen weer aan de bak om de resterende kilometers en hoogtemeters te maken.

A-groep na een goede nachtrust in de startblokken voor een lokale ronde

’s Zondags werd rond 9 uur de terugtocht naar Heerde aanvaard. Na een lunchpauze in Geesteren arriveerden de twee groepen in de loop van de middag in Heerde, moe maar voldaan.

De lunch in Geesteren (Gld) ging er goed in

Het fietsweekend in Münsterland is in alle opzichten geslaagd en gelukkig zonder ongevallen of andere incidenten verlopen.

Even ‘afzien’ op het terras om gezamelijk aan de lunch te beginnen

Toerclub Heerde heeft de leden van RSV Friedenau/Steinfurt uitgenodigd om deel te nemen aan onze toertocht Rabo Veluwe’s Mooiste (RVM), die jaarlijks op de eerste zaterdag van augustus wordt georganiseerd (eerstvolgende zal dus plaatsvinden op zaterdag 1 augustus 2020).

Reacties zijn gesloten.