Grote clubtocht 22 juni 2013

Grote clubtocht 22 juni 2013

Gereden route
Gereden route

De weerberichten voor de zaterdag dat de grote clubtocht gereden zou worden waren ronduit pet: harde wind en veel regen bij lage temperaturen. Ieder die een beetje racefietst weet dat dit een uiterst beroerde combinatie is. Slechter kan niet. In de loop van de voorafgaande dagen veranderden de vooruitzichten echter enigszins ten goede. Op de dag zelf viel het gelukkig geweldig mee!

Negentien strijders uit de A en de B groep gingen om 7 uur in de morgen op weg om 200 km weg te tikken. Zij werden begeleid door medeorganisator Tiemen en Jannie Bijsterbosch die gebruik konden maken van een bus die belangeloos door sponsor Dijkstra Bedrijfsauto’s BV voor deze dag werd uitgeleend. Een afstand van 200 km is niet niks. Als je onvoldoende hebt getraind of je hebt je dag niet, dan kom je met zekerheid binnen die 200 km een keer de man met de hamer tegen. Opvallend was dat alle deelnemers met relatief gemak de afstand aankonden. Niemand zakte door het ijs. Dat zegt wel iets over het niveau van de groep. Goed……. Hans had in het centrum van Scherpenzeel even een acute en pijnlijke aanval van kramp in beide benen en liep tijdelijk even rond alsof hij het geweldig in zijn broek had gedaan.  Zijn vermogen om te lopen was enige tijd volstrekt uitgeschakeld. Maar hij kon na een paar gelletjes, een zout dropje en een peptalk de route weer probleemloos vervolgen. Knap! De route liep in grote lijnen langs de Postbank naar Rhenen en via Scherpenzeel, Elspeet en Vierhouten via de Zuidweg weer terug naar Heerde. De route was samengesteld door Kees Dokter. Kees laat niets aan het toeval over, heeft voor en achter ogen, is super geconcentreerd en heeft alles onder controle. Hij had bij voorbaat Gert Jan Timmer verbannen naar de achterhoede van het peloton als strafmaatregel. Dit omdat Gert Jan de laatste weken als een volleerde “Bokito”*  het A-peloton teistert.

” Een Bokito is te herkennen aan het gegeven dat wanneer hij op kop rijdt, hij altijd 10 cm tot een halve meter voor zijn mede-kopgenoot fietst. Als deze poogt aan te sluiten gaat onze Bokito nog wat harder rijden zodat op deze wijze, stap voor stap, het tempo flink opgevoerd wordt, hetgeen dan meestal ten koste gaat van zijn maat. Overigens is Gert Jan nog een goedmoedige Bokito. De ergste Bokito’s zijn die Bokito’s die eerst hun maat volledig in de poep rijden en ze vervolgens heel sociaal gaan helpen en uit de wind houden. Dat is net zo erg als een vlieg een beetje dood slaan: pats! Om dan vervolgens mond op mond beademing toe te passen.

De C-groep heeft een ronde van 120 kilometer gereden in de richting van Arnhem. Ook in deze groep is alles naar behoren verlopen. De groep werd aangevoerd door Herman van den Berg. Herman is 80 jaar (!), beresterk en in staat met gemak 120 kilometer te rijden. Willen die andere Nederlanders van 80 jaar die dit kunnen even gaan staan……… Wie? We zien niemand………………..?

De dag werd gezamenlijk afgesloten met een geweldig buffet bij de Spikke. Uiteraard hoorden daar ook een paar drankjes bij. Voorzitter Pieter Steenbergen dankte ieder die deze geslaagde dag mogelijk had gemaakt (inclusief uiteraard de sponsoren Dijkstra Bedrijfsauto’s BV en Supermarkt de Plus). En zo is het.
We gingen weer naar huis na een super geslaagde dag en…………het was nog lang onrustig in Heerde……….

Zie volledige fotoreportage

Reacties zijn gesloten.