Italiaanse fietsen……..

Italiaanse fietsen……..

pinarello
Pinarello Dogma op de Bike Motion

Een mooie fiets moet natuurlijk een Italiaan zijn, dat kan niet anders. Een Italiaanse fiets beschikt namelijk over emotie. Dat begint al bij de naam: Pinarello, Lapini, Bianchi, Piazzalunga en natuurlijk Colnago. Namen die als een symfonie over de tong rollen en lijken te zijn weggelopen uit een vloeiend gedicht. Vergelijk dat eens met de klank van overige, niet Italiaanse, fietsmerken, zoals Trek, Giant, Canyon, Merckx of Janssen. Namen die hard klinken en de mond verlaten als een requisitoir van een (verkouden) officier van justitie.

Let op de elegante vormgeving van de Italiaanse fietsen. Niets staat stil; alles beweegt in sierlijke lijnen. Vergelijk dat eens met een dikbuikige, stijve Duitse Canyon. Goed, recht, gewoon, effectief, stabiel und toll…… maar mooi?
Let vervolgens niet alleen op de elegante vormgeving maar ook op de kleur. Er bestaat rood maar er bestaat ook het Ferrari rood van Pinarello en welke een beetje ervaren fietser kent de unieke en opvallende pepermunt groene kleur van een Bianchi niet. En het zwart is bij een Sky Dogma fiets van Pinarello anders en mooier dan het zwart van een Trek.
Ik moet eerlijk bekennen. Ik heb absoluut geen verstand van mode en ben zelfs een aardige sukkel op dit gebied. Ik ben in staat om zwart bij blauw te dragen en als het moet twee verschillende sokken aan te trekken en me daar vervolgens in het geheel niet voor te schamen. Ik draai er mijn hand niet voor om! Maar bij een fiets……..

CIAO ITALIA……

Reacties zijn gesloten.