Bike Motion

Bike Motion

Kleuren
Kleuren

Het was in oktober weer genieten op BikeMotion 2013 in de Jaarbeurshallen te Utrecht, die door diverse TCH-leden bezocht is. De nieuwste modellen racefietsen en helmen. Van gekleurde buitenbanden tot fietsschoenen. Fietsen gemaakt van bamboe, kleding voor de winter en zomer, fietsvakanties, brillen, gereedschap, noem het maar: elk merk laat het beste van zichzelf zien tijdens de BikeMotion. En alle bezoekers dromen ervan op zulke mooie fietsen te kunnen rijden. Je proeft de beleving en dit maakt dat de sfeer uitstekend is.

Wat opvalt  is dat er steeds meer kleur (hele felle kleuren) in het materiaal wordt verwerkt. Waar bijvoorbeeld schoenen altijd een onopvallend onderdeel van de fietsoutfit waren en een paar jaar geleden absoluut zwart moesten zijn, zijn ze nu in alle kleuren van de regenboog beschikbaar. Deze trend is een aantal jaren geleden ingezet en breekt nu echt door. Buitenbanden, stuurlinten, schoenen, helmen, brillen, velgen en zelfs spaken; alles is in tal van kleuren beschikbaar. In een fiets kan je steeds meer je eigen wensen kwijt. Als fietsende kleurenblinde heb je tegenwoordig mooi pech! Het is ook duidelijk dat de vrouwelijke fietsers een steeds dominantere plaats krijgen in de wielerwereld. Steeds meer materialen en kleding zijn speciaal ontwikkeld voor deze doelgroep.

Voorheen was een racefiets of mountainbike een fiets met twee wielen, een stuur en twee remmen, veel meer viel er niet over te vertellen. Nu kun je kiezen uit een variëteit aan concepten, modellen en kleuren. Keus zat, maar……… die keus moet dan wel passen bij de inhoud van je portemonnee. Tja.

Reacties zijn gesloten.