Jasper

Jasper

facebook3De Veldtoertocht van vandaag, 24 januari, is afgelast. Vanzelfsprekend wordt er dan alle mogelijke moeite gedaan om dit kenbaar te maken aan potentiële deelnemers. In de huidige tijd staan ons vele digitale, zelfs ongekende communicatiemogelijkheden ter beschikking. Met een simpel berichtje op onze eigen Facebook account en met hulp van al diegenen dit het bericht gedeeld hebben, bereikten we al in een paar uren 2415 mensen. Eigen Website en Website van de NTFU. Twitterberichten die gereetweet worden door Fietsmagazine etc. Een digitale olievlek.

Het uitgeven van code oranje door de KNMI zal voor velen die deze berichten niet gezien hebben toch ook een reden zijn om niet te komen. Desondanks weten we als organisatie dat er toch altijd mensen zijn die door die “digitale Tsunami” en die “code oranje barrière” heen breken en toch komen. Vandaar dat er dan commissieleden in de start kantine zitten om diegenen op te vangen.

Vanmorgen om 10 uur kwam Jasper van Leeuwen (de enige) de kantine binnenwandelen. Hij kwam uit Alkmaar en had 175 kilometer afgelegd, deels rijdend achter strooiwagens. Hij had de berichtgeving niet opgepikt en had zin in een lekkere vette tocht door de sneeuw.
Je kunt op twee manieren hier naar kijken. Opgemerkt kan worden dat je als deelnemer beter de weerberichten en digitale signalen moet oppikken. Aan de andere kant heeft het ook iets moois, is het bewonderenswaardig. Wij mensen hebben de neiging om voorzichtig te zijn. Daardoor blijven we ook keurig binnen de grenzen van wat we mogelijk achten c.q. wat gangbaar is en springen we vrijwel nooit in het duister. Zekerheid voor alles.Er zijn toch nog altijd mensen die het avontuur zoeken, het bijna onmogelijke willen doen, ook als het redelijk gevaarlijk is. Dus dan ook maar gewoon op pad gaan. “Ik zie wel”. Is dat niet de waarachtige, levend geworden VOC mentaliteit? Hulde Jasper! De redactie stelt dan ook de organiserende commissie voor om Jasper tijdens de volgende poging, zaterdag 21 februari, gratis mee te laten rijden en bij terugkomst op zijn minst een bal gehakt op kosten van de TC Heerde!

Inmiddels hebben we van de voorzitter van de commissie vernomen, dat als Jasper 21 februari meerijdt, bovenstaande uitgevoerd zal worden.

2015-01-24 09.44.13

Reacties zijn gesloten.