Lezing ”Wielrennen en Voeding” vrijdag 9 februari

Lezing ”Wielrennen en Voeding” vrijdag 9 februari

Op vrijdagavond 9 februari organiseert Toerclub Heerde een lezing over ‘’Wielrennen en Voeding’’. De lezing wordt gegeven door de heer Jan Dupon samen met AVS Sportdiëtisten. Zij vertellen over de verbanden tussen training en voeding, twee factoren die je niet afzonderlijk van elkaar kunt zien, en geven praktische tips.

De heer Dupon heeft tien jaar ervaring als wedstrijdrenner en wielertrainer en is in 2015 afgestudeerd met de bachelor Sport, Gezondheid & Management aan de Hanzehogeschool Groningen. Hij is op dit moment bezig met het afronding van de opleiding wielertrainer 4 bij de KNWU. In het afgelopen seizoen was Jan Dupon actief bij het semiprofessionele wielerteam Parkhotel Valkenburg Continentalteam.

Het doel is inzicht geven in training en voeding, oftewel de energie-inname en verbranding en het belang ervan. Zaken zoals: waar moet je als fietser rekening mee houden, wanneer moet je wat eten en drinken en hoe kun je beide goed op elkaar afstemmen komen op deze avond aan bod.

TCH organiseert ieder jaar minimaal één avond waar elke fietser uit Heerde en omgeving meer te weten kan komen over zijn/haar hobby. Ditmaal betreft het dus voeding en het belang daarvan vóór, tijdens en na de inspanning.

De avond wordt gehouden op vrijdagavond 9 februari
Aanvang:        19.30 uur
Locatie:           kantine voetbalvereniging vv Heerde
Adres:              Veldweg 1a, 8181 LP Heerde
Deze avond is gratis voor zowel leden als niet-leden en duurt ongeveer 90 minuten.

Het bestuur van TC Heerde nodigt u van harte uit en hoopt op een grote opkomst.

Reacties zijn gesloten.