Mart Smeets: terugkomen!!

Mart Smeets: terugkomen!!

smeets
Mart Smeets

Ik heb nu een paar dagen naar het nieuwe tour programma gekeken. De mevrouw heeft weinig meer te melden dan dat Bouke Mollema nog niet present is voor een interview en dat dat heel erg jammer is. En dat drie keren achter elkaar. De presentator benadert de sport als een wetenschap. Wetenschap, die je in stukjes kunt knippen en over al die stukjes kun je dan interessante vragen stellen aan je tafelgenoten, zodat de kijker na de uitzending meer weet.

Ze doen me echter niets. Er is geen passie. De ‘soul’ ontbreekt. En dan dat uitzendtijdstip: 7 uur. Dat is toch de tijd voor Pino en Sneeuwwitje en niet de tijd voor een beschouwend sportprogramma dat de kijker meer wil bieden dan vlak geleuter.

Ik ga zowaar naar Mart Smeets verlangen.

Kom terug Mart……en snel. Elf uur ‘s avonds en neem Dalida mee!  ‘à demain’.

Mart, ik vergeef je je gezwijmel met Lance Armstrong en ik parkeer je soms aanstootgevende arrogantie en je kolossale EGO even om de hoek. Want je bent wel een vakman. Je benadert de sport niet als een koele wetenschap maar met passie. Je snapt dat sport vooral emotie is, ‘soul’ heeft en zo ga je ook met je gasten en onderwerpen om. Dat maakt het interessant. Ik mis de rode wijn op tafel en de zwoele klanken van Dalida. Klanken, die na de uitzending verdwijnen in de vroege nacht, waarna er rustig geslapen kan worden. Natuurlijk, je fietst niet zelf en daarom mis je wel wat maar je snapt sport. Zeker, je bent niet onomstreden. Maar hangt dat niet aan iedereen die echt wat te vertellen heeft?

Ik hoorde je laatst zeggen dat je te oud bent. Wat een onzin! Het is net als met wijn. Hoe ouder hoe beter! Bij mij in de fietsclub zie ik, op een warme zomeravond, de ‘ouderen’ met passie strijden om iedere meter van de Zuidweg. Hoezo ouderen? Zolang je contact blijft houden met dat ‘jochie’ diep in jezelf en je nog niet struikelt over ieder stoepje en niet te cynisch wordt, ben je echt niet ‘af’. Blijft het de moeite waard. Blijft het ook de moeite waard om naar je te luisteren. Wij blijven toch ook fietsen? En denk eraan: bij dat ‘jochie’, daar is het begonnen. Keep him alive!

Kom terug Mart……en snel. Elf uur ’s avonds en neem Dalida mee!  ‘à demain’

‘Buenos noches’.

Reacties zijn gesloten.