Mee met B: Tour voor MS

Mee met B: Tour voor MS

Zaterdag 26 mei in de vroege ochtend met 5 man (in 4 auto’s vanwege allerlei logistieke problemen) vertrokken naar mijn mooie geboortestad Arnhem. De zon scheen en we hadden er zin in, 120 km (werden er 125) rond Arnhem, met beetje Veluwe, beetje Veluwezoom en beetje rivieren.

Gelukkig waren er reservebidons aanwezig, want die van Wim stonden nog op het aanrecht in Veessen. Startpunt was bij Klimmendaal, aan de westkant van Arnhem en het ging gelijk bergop, stukje door Arnhem en via Schaarsbergen richting Beekbergen. Er was nog even het plan om door te fietsen naar Veessen om de bidons van Wim op te halen, maar dat hebben we toch maar niet gedaan.

Voor Beekbergen oostwaarts richting Loenen en Eerbeek. Onderweg enige verwarring omdat er maar liefst 3 toertochten actief waren en Jan zich telkens liet verleiden om achter de verkeerde pijlen aan te rijden. Gelukkig was Herman al vroeg wakker om het geheel in goede banen te leiden. Vanuit Eerbeek de eerste keer omhoog richting Posbank, makkelijke geleidelijke klim, voor Posbank naar beneden naar Ellecom. Verwachting was dat we daar weer de klim ingingen, maar de route leidde ons over de IJssel richting Doesburg en vervolgens langs de IJssel (ook hier mooi) weer richting Arnhem. Bij A-12 weer IJssel over voor rondje uiterwaarden aan de noordkant van de rivier. We hadden de hoop al opgegeven, maar eindelijk mochten we de Posbank weer op, eerst vanuit Ellecom, toen naar beneden voor de klassieke klim vanuit Rheden en tot slot nog de Emmapiramide. Op de Posbank nam Jan afscheid, hij moest naar een vergadering en nam de kortste route terug naar start. De rest ging verder via Terlet weer terug naar Arnhem-West.

Het was een prachtige zonnige dag, een schitterende route en goed gezelschap. Met dank aan Herman, Jan van de W, Wim van B en Hans ten H.

Heinz

 

Reacties zijn gesloten.