Mee met de B

Mee met de B

samen wordt een lange weg veel korterOm half 9 vertrok een 10-tal van de Bé groep vanaf de Spikke. Op de kanaaldijk sloot Bennie van Dijk nog bij ons aan en met een klein windje in de rug zetten we koers naar Zwolle. 

Een enkele keer moest er flink geremd worden vanwege loslopende honden. Door Zwolle heen ging het tempo wat naar beneden met de vele bochten en smalle paadjes. Eenmaal buiten Zwolle fietsten we richting Vilsteren. Captain Herman wist de route door het Sallandse landschap en leidde ons langs prachtige plekjes. Wat is fietsen een heerlijke bezigheid om zo op een mooie zaterdag door het mooie landschap te toeren.
Op sommige plekken hadden we best wat last van de venijnige wind en na ruim 50 km werd het tijd voor een koffiestop in Dalfsen. Er werd wat gegoocheld met verschillende kleuren kop en schotel, rood met zwart en geel met rood werden verplaatst tot de kleuren bij elkaar hoorden. De koffie en de humor zaten er wel goed in.
Op de terugtocht hadden we nog meer last van de wind en fietsten we om Zwolle heen weer op Heerde aan. Het laatste stuk langs het kanaal hadden we de wind pal tegen.
De “koprijders” hadden het tempo er goed in en het was aanpoten om bij te blijven. Om ca 12:30 uur waren we weer in Heerde en wees de teller ca. 95 km aan. Een mooie opmaat voor de tocht van volgende week zaterdag, volgens Hans Beekhuis “ERGENS” in Salland.

Woensdag as. zijn Herman, Gerhard en Klaas niet aanwezig. Wellicht kan Thale optreden als captain.

Voor zaterdag zijn er nu aanmeldingen van:
Heinz; Ton; Gerhard; Albert; Hans Beekhuis en Klaas

Reacties zijn gesloten.