Nieuwe kleding

Nieuwe kleding

NewsNoodzakelijk

Wij gaan onze  kleding vervangen. De huidige kleding is volgens een aantal leden gedateerd, maar nog veel belangrijker: we hebben andere sponsoren.
Kleding vervangen is altijd een lastig punt. Sommige leden zijn zo gehecht aan de oude kleding dat ze daar geen afstand van willen doen. Zien we ook nu nog niet af en toe wat blokjes shirts of jasjes in het TCH peloton?
Zoals je hebt kunnen lezen hebben we op dit moment  drie sponsoren: De Rabobank (hoofdsponsor), Dijkstra bedrijfsauto’ s Heerde s en Dickhof rijwielen in Oosterwolde. Volgens  de sponsorcontracten hebben zij alle drie recht op een plekje op onze kleding.

Welke stappen zijn gezet

In onze gesprekken met Eddy Veldman van Dickhof kregen we een heel aantrekkelijk aanbod. Het kledingbeheer kunnen we in handen geven van Dickhof. Dit houdt in dat de kledingvoorraad daar komt te liggen en ook op peil wordt gehouden. Dat is voor de vereniging een aantrekkelijke situatie. We zijn vervolgens via Eddy in contact gekomen met Tomas, een Belg werkend voor Sportful die voor ons de ontwerpfase in Italië heeft begeleid.

Na de opdracht om een eigentijds, redelijk strak ontwerp te maken (kleur zwart en geel) kregen we een, naar ons idee, fraai ontwerp te zien. We hebben dit voorgelegd aan een aantal leden (jong en iets  minderjong, weg en atb, man en vrouw) voorgelegd en hun commentaar verzameld. Samen met de opmerking vanuit het bestuur heeft dit geleid tot een tweede en derde aanvraag voor een ontwerp. De uiteindelijke keuze ligt dicht bij het eerste ontwerp dat gemaakt is.

De Italiaanse firma Sportful levert o.a. fietskleding aan de Italiaanse nationale ploegen en het team Tinkoff Saxo van o.a. Alberto Contador.

Wat gebeurt er vanaf nu

Bij Sportful wordt nu verder gewerkt aan de uitwerking van het ontwerp. De kleding die we gaan bestellen: shirt korte en shirt lange mouw , broek korte en broek lange pijp. We hebben ons beperkt tot dit basispakket omdat de ervaring heeft geleerd dat vooral de voorraden van andere artikelen moeilijk verkoopbaar bleken. Mocht er een groep leden zijn die een aanvullende wens heeft dan kunnen we bij de eerste bestelling zien of we tot haalbare aantallen kunnen komen van een dergelijk artikel. De kosten hiervan worden direct in rekening gebracht bij deze leden.

Planning

In september organiseren we op twee dagen een pasronde bij VV Heerde. Je hoort na de zomervakantie welke dagen het gaan worden. Tijdens deze pasrondes plaats je de bestelling voor je nieuwe kleding.

In december hopen we dat de kleding geleverd kan worden. We maken hier een feestelijk moment van bij Dickhof.

Overgangsfase

We gaan voor vervanging in twee stappen. In 2015 mag je nog in een oude broek rijden en iedereen rijdt met het nieuwe shirt (sponsorverplichting). Vanaf 2016 rijden alle leden in nieuwe broek en het nieuwe shirt.

Wat kost het?

We spreken een deel van onze reserves aan om de overgang naar de nieuwe kleding voor de leden zo betaalbaar mogelijk te houden. We gaan op dit moment uit van de volgende prijzen:
Shirt korte mouw € 35, korte fietsbroek € 40, shirt lange mouw € 45, lange fietsbroek € 50.
De exacte prijs hangt af van het aantal kledingstukken dat we bij Sportful laten maken.

Je krijgt de volgende eenmalige keuze-aanbieding:
een totaal pakket voor € 100 of
een kort pakket voor €50 of
een shirt korte mouw voor €25.
Alle bestellingen daarna tegen kostprijs.

Uit het huishoudelijk regelement van de TC Heerde: Artikel 4.1: de verenigingskleuren zijn wit/zwart/geel

Oude kleding

Wat we nog aan kleding in voorraad hebben willen we schenken aan een goed doel (voor wielrenners in ontwikkelingslanden  zie http://africasport.nl). Daarnaast vragen we de leden de nog goede kleding hebben deze in te leveren voor dit zelfde goede doel. Het inzamelen hiervan willen we koppelen aan het uitreiken van de nieuwe kleding.

Nog vragen?

Mocht je nog vragen hebben, aarzel niet en bel of mail een van de bestuursleden.
2014-07-15

Reacties zijn gesloten.