Over de IJsseltocht C-groep

Over de IJsseltocht C-groep

DSC_0700Voor de C-groep had Tiemen Bijsterbosch een prachtige tocht uitgezet. We startten om 09.00 uur, nadat Tiemen’s echtgenote Janny ons had verwend met koffie en slagroomsoezen. Vóór vertrek nam Janny nog snel een paar foto’s van de zes deelnemers: behalve Tiemen waren dat Agaath, Gerrie, Tineke, Herman en Peter. Tiemen had de rijders van de A- en B-groep het vriendelijke aanbod gedaan om met ons mee te fietsen, al was het maar om hen een ontspannen en gemoedelijke fietstocht te bezorgen, waarbij ze ook nog zouden kunnen genieten van het prachtige stukje Nederland, waar de tocht ons doorheen voerde.

 

Geen van de A- en B-rijders is op dat genereuze aanbod ingegaan. Bericht gemist? Valse bescheidenheid? Wie het weet mag het zeggen, maar zij hebben heel wat gemist! De tocht voerde namelijk naar Noordwest Overijssel. Vanuit Heerde ging het langs het kanaal via Hattem naar Zwolle. Vervolgens werd de oversteek gemaakt naar Hasselt en Zwartsluis. De koffiestop vond plaats in Belt Schutsloot. Van daaruit ging het verder naar St. Jansklooster (waar we de ouderlijke woning van schaatscoryfee Evert van Benthem hebben gezien) en naar Blokzijl. Daar was het erg druk met toeristisch verkeer, waardoor we een tijd hebben moeten wachten voor de geopende brug, voordat we onze tocht naar Muggenbeet konden vervolgen. Daarna via Kalenberg, Dwarsgracht en Giethoorn naar Wanneperveen, waar we de lunch hebben gebruikt. Na de lunch zouden sommige deelnemers er de voorkeur aan hebben gegeven om, lekker onderuitgezakt, in een busje te worden vervoerd naar Veessen, voor de groepsfoto. We wilden ons echter niet laten kisten en besloten onze snelle fietsjes weer te bestijgen om gezamenlijk aan de terugtocht te beginnen. Die viel een beetje tegen doordat we tussen Meppel en Staphorst even het spoor bijster waren en daardoor wat omgereden hebben. Ook in Zwolle liepen we vertraging op door de vele afgesloten wegen. Overal werden we omgeleid.

In verband met het oponthoud besloot onze wegcaptain om rechtstreeks naar “De Spikke” te gaan. We realiseerden ons wel dat we daardoor de fotosessie aan de dijk in Veessen zouden missen. Aangekomen bij “De Spikke” stelden we vast dat we geen 120 km, maar 140 km hadden gefietst. Zo zie je maar weer, als Tiemen een tocht uitzet van 120 km krijg je er als bonus 20 km bij! Tiemen: je verdient een welgemeend compliment! We zijn je erkentelijk voor het uitzetten van- en het leiding geven aan – zo’n mooie tocht door een authentiek stukje Nederland.

Ontspannen nagenietend van de mooie tocht hebben we ons het buffet in “De Spikke” heerlijk laten smaken.

Oh ja, A- en B-rijders, jullie zijn ditmaal dan wel niet ingegaan op onze uitnodiging om met ons mee te fietsen, maar beschouw de uitnodiging maar als een standing invitation. Met andere woorden: jullie blijven welkom om bij toekomstige tochten van de C-groep met ons mee te fietsen. Dan zul je aan de lijve ervaren hoe leuk dat is.

Reacties zijn gesloten.