RaboVeldToerTocht 9 november 2013

RaboVeldToerTocht 9 november 2013

deelnemers 9nov13

In de dagen voor de tocht waren de weersomstandigheden uitermate slecht, guur en regenachtig. Echter de dag van de tocht was als een oase in de woestijn: droog en met een zelfs uitgesproken zonnig  karakter.

Dat nam niet weg dat het bos nat en drassig was, veel modder en voorzien van parcoursen die door deze omstandigheden ronduit zwaar te noemen waren.
De opgevangen geluiden uit het peloton deelnemers waren ronduit positief. “Mooi parcours, prima uitgepijld en goede verzorging”.

Een deelnemer uit Friesland heeft een blessure opgelopen en moest uit het bos gehaald worden en had last van bovenlichaam kneuzingen. Hij is door familieleden in de loop van de ochtend opgehaald. Daarnaast zijn er nog een paar kleine valpartijtjes geweest. Gezien de moeilijkheidsgraad van de routes, met alle respect voor de slachtoffers, een prima resultaat.

In totaal hebben 508 ATB’ers deelgenomen aan de tocht.  Gezien de stevige concurrentie van naburige evenementen op de Veluwe is dit een goed resultaat. Zie voor verdeling per afstand bijgaande grafiek. Opvallend is het relatief grote aantal deelnemers voor de 60 km route, zeker in vergelijking met  de belangstelling voor de 30 km afstand.
Klik voor de foto’s van de tocht hier. De foto’s worden binnenkort nog aangevuld.

Anne van Veen heeft een video gemaakt van de 60 km tocht. Anne schrijft het volgende: ‘Als eerste bedankt voor het organiseren van de toertocht van vandaag. Ondanks de grote hoeveelheid modder en plassen heb ik er van genoten. Jullie hadden alles prima voor elkaar! Super! Van de tocht heb ik een video gemaakt. Misschien dat het leuk is om te vermelden op jullie site. De link is: http://youtu.be/VJcM5JyE_wA. Verder is er nog het een en ander te vinden op mijn blog:http://ridemymtb.com/veldtoertocht-heerde-november-2013-60-km/.

 Twitterbericht:

2019-11-03

Reacties zijn gesloten.