Reactie op onderstaand artikel

Reactie op onderstaand artikel

Nieuws

Onderstaand artikel heeft diverse reacties opgeroepen binnen onze vereniging. Met allemaal ongeveer dezelfde strekking:

Wij, leden van de TC Heerde, herkennen ons niet in de negatieve strekking van onderstaand verhaal. Wij proberen zo veilig mogelijk onze sport te bedrijven en daarbij pogen we de rechten van andere weggebruikers te respecteren. We zetten niet in op hoge gemiddeldes en knijpen in de bebouwde kom in de remmen. We bedanken overige fietsers vriendelijk die we passeren; kortom we proberen zo netjes mogelijk om te gaan met mens, dier en milieu. Natuurlijk doen wij ook niet alles goed, maar we streven er wel naar. Goed, daar waar het kan geven we soms gas.

Ook wij zien soms groepjes kop over kop rijdende collega’s, soms ook nog zonder helm (!), als halve garen door de dorpen van de Noord Veluwe rijden. We schamen ons daarvoor. In plaats van op die wegen te rijden waar een hoge snelheid geen gevaar voor anderen oplevert, wordt er soms  extreem hard gereden op op zichzelf al gevaarlijke wegen zoals de smalle en onoverzichtelijke weg van Vierhouten naar Epe!

We roepen ieder op zijn of haar verstand te gebruiken om ongelukken te voorkomen en om onze prachtige sport blijvend ongehinderd te kunnen blijven beoefenen. Overigens: onze wegcaptains letten op onveilig gedrag.

ps: we zullen het hier niet hebben over die levensgevaarlijk slalommende automobilist op de Scherpenbergweg of over die gebruikers van een e-bike die op Tour de France snelheid door de bossen heen scheerden. We constateren wel dat de ANWB het daar nooit over heeft.

Reacties zijn gesloten.