Reichswaldtour 2015

Reichswaldtour 2015

samen wordt een lange weg veel korter

Zaterdagochtend 25 april, 20 man staan paraat om te vertrekken naar Zevenaar om de Reichswaldtour te fietsen. Sommigen nog wat duf, anderen al volop fit. Arjan had de portie warme bami al weer achter de kiezen. Hans zocht het in de krentewegge, ook lekker! 

De fietsen werden ingeladen en daar gingen het stel. Al op de snelweg begon het te regenen, niet getreurd, het wordt vast wel weer droog. In Zevenaar regende het ook.

Tja, wat doe je, ga je fietsen of weer naar huis?

Er werd voor het fietsen gekozen. “Toch klasse dat jullie gaan fietsen” meldde de organisatie. Van de 20 bikkels gingen er 12 van de A-ploeg voor de 125 km, 4 van de B-ploeg en nog 4 van A-ploeg vertrokken voor de 90 km. Gehuld in regenhesjes, de billen snel nat en de bril vol water en zand gingen we op pad. Ton had de beautycase achter op de slechtweerfiets en bleef daardoor redelijk droog. Wat er in de case zat? We zullen het waarschijnlijk nooit weten.

Al na zo’n 10 km ging het mis want na de splitsing van de verschillende routes ontbraken er enkele routepijlen. Wat nu. Het padvinders-instinkt kwam snel boven, en na korte tijd zaten we weer op de route. De A-ploeg, die voor de B-ploeg was vertrokken haalde B weer in, mysterieus zo’n route.

Een lange fietstocht is natuurlijk niet iets zonder koffie en appelgebak.
Na een uurtje werd het koffietijd……
Dat ging ‘d best wel in!

2015-04-26

Reacties zijn gesloten.