RaboVeldToerTocht 4 januari 2014

RaboVeldToerTocht 4 januari 2014

deelnemers 4 jan 2014De weersomstandigheden waren op zaterdag 4 januari goed tot uitstekend. Het is volledig droog geweest. In de dagen voor de tocht waren de weersomstandigheden regenachtig. Echter de dag van de tocht was als een oase in de woestijn: lekker, voorjaarsachtig weer, met zelfs even een zonnetje dat lodderig om de hoek keek. Bij de deelnemers reed meneer Kung Wna Cheng mee uit Bangkok/Thailand. Hij reed de 60 kilometer route tot volle tevredenheid: lao jer gung, meneer Cheng! Internationale belangstelling. Ook reed Kirsten Wild mee (onze Europees kampioene puntenkoers 2013) en diverse malen Wereldbeker winnares. 

Het bos was minder drassig dan tijdens de tocht van november 2013. Dat maakte de route wat makkelijker berijdbaar. De opgevangen geluiden uit het peloton deelnemers waren ronduit positief. “Mooi parcours, prima uitgepijld en goede verzorging”. De afspuitvoorzieningen waren wat beperkt. Daar moeten we komende tochten zeker aandacht aan besteden.

Een deelnemer is met een hoofdwond uit het bos gehaald en thuisgebracht door onze calamiteiten wagen. De schade leek (gelukkig) mee te vallen. Een deelnemer is gevallen en had een knieblessure maar na verzorging door de EHBO kon hij zijn tocht vervolgen. Gezien de moeilijkheidsgraad van de route, met respect voor de geblesseerden, een prima resultaat.

In totaal hebben 836 ATB-ers aan de tocht deelgenomen (zie grafiek voor verdeling over afstanden). Er is een duidelijke trend zichtbaar, namelijk de toenemende belangstelling voor de 60 kilometer route. Dat neemt niet weg dat de 45 km route het drukst bevolkt blijft. De 30 kilometer tocht verliest aan populariteit. Wellicht dat de toenemende belangstelling voor langere afstanden reden is om over een 75 km route na te denken. Voer voor de organiserende commissie. Een tweede trend die herkenbaar is, is dat er steeds meer dames meedoen met de veldtoertochten. Verheugend!
Veertig vrijwilligers van de TC Heerde hebben de tocht mogelijk gemaakt. Er hadden zich 48 potentiële vrijwilligers aangeboden. Acht vrijwilligers zijn “afgemaild”, daar er geen taken meer beschikbaar waren. Een geweldige luxe!
De commissie RVTT heeft in de loop van het afgelopen jaar het ambitieniveau verhoogd:

  1. We hebben getracht de tocht wat meer “kleur en kwaliteit” te geven via het updaten van de route kaarten.
  2. Het presenteren van een duidelijk routekaart in de kantine.
  3. Het plaatsen van een Dixie toilet bij de verzorgingspost Heerderstrand.
  4. Het opzetten van een start/finish boog van de NTFU.
  5. Het aanbieden van een gratis fotoservice aan de deelnemers.
  6. Het updaten van het jaardraaiboek.
  7. Het introduceren van Scan&Go volgende tocht.

Een kwaliteitsslag die eind 2014 zal moeten uitmonden in het verkrijgen van een NTFU ster voor de Veldtoertochten. En 1 ster is het begin van meerdere sterren. Er blijven nog wel een aantal aspecten voor verbetering mogelijk die zeker tijdens de evaluatie van de commissie aan de orde zullen komen.

Foto’s:
Er zijn een aantal foto’s beschikbaar via deze LINK. De foto’s die en route gemaakt zijn bij het Heerderstrand door de fotograaf van MTB-You.nl komen binnenkort beschikbaar. Hierover volgt nog een aankondiging op deze website.

Gevonden voorwerpen:
Er is een Continental zadeltasje gevonden op de route. De rechtmatige eigenaar kan zich melden via het contactformulier op deze website.

RVTT jan 2014

Reacties zijn gesloten.