STRAVA en de RaboVeldToerTocht van 8 november 2014

STRAVA en de RaboVeldToerTocht van 8 november 2014

Strava-LogoStrava is een programma (of eigenlijk een applicatie, afgekort als app) voor smartphones. De app stelt wielrenners  in staat om op de fiets afgelegde afstanden en routes vast te leggen en deze prestaties te vergelijken met andere fietsers. Het is natuurlijk zo dat een veldtoertocht primair een toertocht is en geen verkapte wedstrijd waarbij snelheid centraal staat. Maar op strikte voorwaarde dat we elkaar niet hinderen tijdens de tocht en elkaar de ruimte geven, is het natuurlijk wel aardig om eens flink de sporen er in te zetten. Tenslotte zijn we ook bezig met wielersport. 

Als beetje fanatiek fietser kan je tegenwoordig bijna niet meer om Strava heen. Strava is een social media platform voor sporters en kan worden gebruikt in combinatie met apparaten die zijn uitgerust met GPS, zoals een smartphone, of bijvoorbeeld een Garmin. Het leuke van Strava is dat het gratis is, gemakkelijk is in gebruik en toegankelijk is voor iedereen. Omdat Strava enorm veel gebruikt wordt kan je jouw gegevens vergelijken met die van vele andere fietsers die je kent.

Hoe hard werd er nu gereden tijdens de RVTT van 8 november 2014? Met behulp van Strava kun je achterhalen met welke gemiddelde snelheden door wie de ronde verreden is. Conclusie is dat er stevige snelheden gereden worden, daarbij moet wel in aanmerking worden genomen dat het parcours er goed bijlag als gevolg van de prima weersomstandigheden. Prof wielrenster Loes Gunnewijk reed de ronde, op haar gemakkie, in 24,6 km p/u. Hieronder een korte en onvolledige bloemlezing:

strava rvtt nov 2014

Reacties zijn gesloten.