Strava en de TC Heerde

Strava en de TC Heerde

Strava-LogoStrava is een programma (of eigenlijk een applicatie, afgekort als app) voor smartphones. De app stelt wielrenners  in staat om op de fiets afgelegde afstanden en routes vast te leggen en deze prestaties te vergelijken met andere fietsers. Sinds Laurens ten Dam vorig jaar in de “Avondetappe” bij Mart Smeets uitlegde waarom deze app zo geweldig is, is de populariteit enorm toegenomen.

Als beetje fanatiek fietser kan je tegenwoordig bijna niet meer om Strava heen. Strava is een social media platform voor sporters en kan worden gebruikt in combinatie met apparaten die zijn uitgerust met GPS, zoals een smartphone, of bijvoorbeeld een Garmin. Het leuke van Strava is dat het gratis is, gemakkelijk is in gebruik en toegankelijk is voor iedereen. Omdat Strava enorm veel gebruikt wordt kan je jouw gegevens vergelijken met die van vele andere fietsers die je kent.

Hoe werkt Strava?

Op www.strava.com kan je een gratis Strava account aanmaken. Dat doe je op de computer. Wanneer je gebruik maakt van een mobiele telefoon dien je eerst de Strava App te downloaden. Nadat je je hebt aangemeld bij Strava en de App hebt gedownload kan je jouw training starten! Voordat je start klink je op record a ride. Door op Save ride te klikken na de training worden je activiteiten naar Strava gestuurd en kan je jouw resultaten bekijken op strava.com en op je mobiele app. Bij het gebruik van een Garmin kan je de activiteiten vanaf je Garmin via de computer uploaden naar Strava.com.

Strava biedt ook de mogelijkheid om segmenten te rijden. Een segment is een afgebakend deel dat door gebruikers zelf kan worden aangemaakt. Dit kan bijvoorbeeld een klim of een bepaald traject zijn. Vaak kom je tijdens je trainingsrondje, ook onbewust, meerdere segmenten tegen. Bij passeren van dit segment wordt het resultaat dat je fietst automatisch verwerkt in een ranglijst. In deze ranglijst worden jouw prestaties vergeleken met die van talloze andere fietsers die dit zelfde segment hebben gereden. Wanneer jij de snelste tijd neerzet op een bepaald segment word je King Of the Mountain (ook wanneer het segment op een vlak stuk verreden wordt). Het fietsen van segmenten voegt dus een extra wedstrijdelement toe aan je trainingen met Strava. En het is natuurlijk altijd leuk om na een training te zien dat je op een bepaald stuk een persoonlijk record hebt neergezet en hoe je je verhoudt met anderen.

Ben je op zoek naar extra motivatie om te gaan trainen dan zijn Strava Challenges misschien iets voor jou. Iedere maand kan je jezelf uitdagen met nieuwe Strava Challenges, zo kan je in de maand mei deelnemen aan een Challenge om zo veel mogelijk kilometers af te leggen.

Strava TC Heerde Club

Er is met Strava voor de TC Heerde een online club aangemaakt. Met deze club kan in het clubklassement gemakkelijk worden bijgehouden wie de meeste kilometers per week maakt. Het is daarnaast mogelijk om clubritten toe te voegen en discussies te starten. Je kunt het inzien via de Strava link aan de rechterkant van deze website. Als je eenmaal een account aangemaakt hebt op Strava kun je lid worden van de club.

Bij voldoende interesse kunnen we er nog veel meer mee. Daarover later meer.

Reacties zijn gesloten.