TC Heerde op sportpark Molenbeek

TC Heerde op sportpark Molenbeek

Dit artikel is overgenomen uit de schaapskooi van 23 okt 2020:

https://www.nieuwsbladschaapskooi.nl/nieuws/algemeen/224698/tc-heerde-op-sportpark-molenbeek

HEERDE- Met de onthulling van een naambord is TC Heerde nu zichtbaar een gebruiker van Sportpark Molenbeek. 

“De cirkel is rond!”, laat TC Heerde enthousiast weten. “Op 7 augustus 1982 organiseerden leden van VV Heerde een fietstocht i.v.m. een jubileum. Vanuit dit initiatief groeide het plan om een fietsclub op te richten. Allereerst bedoeld om de zomerstop van de voetballers te overbruggen, maar ook zeker open voor fietsers van buiten de kring van VV Heerde.” De band tussen de Toerclub en de Voetbal Vereniging is er altijd gebleven, maar was niet altijd even duidelijk waarneembaar. “Mooi detail is dat er officieel in de statuten is vastgelegd, dat de kleuren van de fietskleding van de Toerclub gelijk moet zijn aan die van de Voetbal Vereniging: zwart en geel. Nog steeds rijden we in deze kleuren en ook in de nieuwe clubkleding (vanaf 2021) breken we niet met deze traditie.”

Al jaren geldt de voetbalkantine als vertreklocatie van de georganiseerde tochten zoals de zomertoertocht in augustus en de veldtoertochten in november en januari. Beide partijen waren zeer tevreden met de geboden mogelijkheden. Enkele jaren geleden verzocht het bestuur van de Toerclub ook gebruik te mogen maken van een vergaderruimte van VV Heerde voor de bestuursvergaderingen en de vergaderingen van de verschillende commissies. Ook dat bleek mogelijk en er werd hier een regeling voor opgesteld. “De contacten zijn hierdoor weer verder aangehaald. Het besef ontstond dat TC Heerde eigenlijk een vaste gebruiker geworden was van sportpark Molenbeek. Wat ontbrak was een herkenbare aanduiding van deze bewoner.”

Afgelopen week was het dan zover dat TC Heerde duidelijk een gezicht kreeg op deze locatie. Twee van de oprichters van TC Heerde, Paul de Weerd en Henk Kroeze, wilden graag het naambord onthullen. Zij deden dit in aanwezigheid van de voorzitter van TC Heerde, Hans Tabak, en de voorzitter van VV Heerde, Jos Melenhorst. “Een mooi moment in deze tijd waarin zowel het voetbal als het fietsen in groepsverband niet goed mogelijk is. Laten we hopen dat op korte termijn Molenbeek weer volop zwart geel ziet van de voetballers en de fietsers.”

Reacties zijn gesloten.