TC Heerde overhandigt cheque aan Stichting leergeld

TC Heerde overhandigt cheque aan Stichting leergeld

Voor het derde jaar op rij kon TC Heerde een mooi bedrag overhandigen aan Stichting Leergeld Noord Veluwe. Als maatschappelijk verantwoorde vereniging probeert TC Heerde oog te hebben voor de directe omgeving. Bij de ATB tochten in het winterseizoen gaat een deel van de opbrengst naar de Schaapskooi Epe Heerde en aan onze toertocht Rabo Veluwes Mooiste (eerste zaterdag in augustus) hebben we Stichting Leergeld Noord Veluwe verbonden.

Zaterdag 3 augustus was een heerlijke dag om op de fiets te zitten. 852 Fietsers hebben genoten van een van de familietochten (25 of 50 km) of van een van de sportievere afstanden (75, 100 en 150 km). Alle deelnemers betaalde €1 meer dan de eigenlijke deelnamekosten. Bestuursleden van TC Heerde en de voorzitter van de RVM commissie hebben afgelopen week dit mooie bedrag van €852 overhandigd aan het bestuur van de Stichting Leergeld.

Stichting Leergeld heeft afgelopen jaar 80 kinderen in Heerde kunnen helpen. Het gaat om kinderen uit gezinnen op het bestaansminimum. Daar is vaak geen ruimte voor toch belangrijke uitgaven als zwemles, een fiets om naar school te kunnen gaan of een laptop om als leerling te kunnen gebruiken. Dit jaar staat de teller al op meer dan 100 aanvragen. De aanvragen komen binnen voor zowel basisschoolleerlingen als voor leerlingen van het voortgezet onderwijs.
Voor het belangrijke werk van Stichting Leergeld is naast geld ook de inzet van vrijwilligers nodig. Op dit moment is er dringend behoefte aan een intermediair. Deze helpt bij de beoordeling van de aanvraag door met het betreffende gezin in gesprek te gaan. Op de website van de Stichting vind je alle informatie die van belang is.

We zijn blij dat we als TC Heerde aan dit belangrijke vrijwilligerswerk op deze manier kunnen bijdragen.

Reacties zijn gesloten.