Uit de B

Uit de B

BHet was mooi weer zaterdagmiddag. Een klein beetje wind, aardig zonnetje en een prima temperatuur nodigden uit voor een heerlijke Primavera. Na de gebruikelijke teamfoto, er stond alleen een boom in de weg……, leidde Gerhard ons over ’s heren wegen in de richting van Beemte. 

 

Onderweg passeerden we het C-gezelschap en werden een eindje verderop voorbijgereden door het A-team. Bij de rotonde voor Vaassen stonden we samen weer even stil voor het verkeer. 13 Man sterk van Bé ging op pad, er werd lekker gereden en op het snerpende fluitsignaal goed doorgedraaid in de groep. Via Beemte ging het richting Terwolde om vervolgens via het vliegveld en de binnenlanden rondom Teuge over de dijk op Wapenveld aan te koersen. Het “bal” was een mooi vooruitzicht!
Wat een drukte op de dijk, er waren veel auto’s, brommers, motoren en fietsers. Voorbij Welsum en op een paar honderd meter voor de afslag Oene raakte Henk het asfaltrandje en kreeg ik, vlak achter hem rijdend een flits van een Déjà vu (afkomstig van het franse al eens gezien). Henk ging onderuit en vervolgens duikelden Heinz en Freek over de op het asfalt liggende fiets en Henk heen. Een achter ons fietsende ambulanceverpleger verleende een beetje de eerste hulp. Na een kleine 20 minuten verschenen politie en ambulance. De C-groep reed ons weer voorbij…. Na onderzoek en met de nodige pleisters en verbandjes konden Henk en Freek hun weg fietsend vervolgen. Heinz en fiets werden opgehaald door Gerrit. Na het oponthoud kon “het bal” toch worden geopend.
Heinz ondervindt enige last van kneuzingen, Freek sneed de rand van de bril door de wenkbrauw en bij nader onderzoek bleek Henk een rib te hebben gebroken.
Alle 3 van harte beterschap gewenst!

Woensdag as. vertrekken we om 18:30 uur vanaf de Spikke.
Zaterdag is de vertrektijd 13:00 uur.

Tot dan, Klaas

Reacties zijn gesloten.