Van ‘Von der Erft zur Urft’ , jongetjes en het hospitaal

Van ‘Von der Erft zur Urft’ , jongetjes en het hospitaal

Half 6!
Half 6!

‘Je Gezondheid gaat boven alles’. Dit  is een Oud Hollandse uitroep, die ik vaak uit de mond van mijn moeder hoorde. Meestal als ik weer eens iets links gedaan had. En deze wijsheid gaat vandaag de dag nog steeds op.

 

Om half 6 (!) staat er een groep sportdwazen bij de Marktstraat racefietsen in een busje te laden. Euskirchen in de noord Eifel moet het worden. Na een reis van ongeveer 2 en een half uur vertrekken 16 volwassen mannen en 1 vrouw (onze eigen Marianne Vos) voor een ronde in de prachtige heuvels van de Duitse Eifel. ‘Volwassen mannen’ want de wettelijk bepaalde leeftijd voor volwassenheid zijn ze reeds lang voorbij. Maar……. zet deze mannen bij elkaar, plaats ze op het zadel van een racefiets, in een omgeving die zich voor strijd leent en deze mannen zijn binnen een paar minuten veranderd in een groep jongetjes. Spelen willen ze! Competitie. Liefst als eerste boven komen. Handje drukken met  en op de racefiets. Opgeven is hier bepaald geen optie. “Wollt ihr den totalen Krieg?”(we zijn immers in Duitsland). Bennie stampt kreunend en puffend als een lekke locomotief, op uiterst vermogen, naar boven. Captain Jan probeert op de laatste berg van de dag als eerste de vlag aan te tikken. Hans en Peter gaan onmiddellijk in de contra attack, waarbij Peter bijna zijn cassette door midden trapt. Gert Jan en Helko rijden met “boven de 50” het laatste deel van de race naar beneden. Want het vlakke is hun ‘speeltuintje’ en niet die heuvels en dat moet wel gecompenseerd worden.

 

Denk nou niet dat we er ons voor schamen. Integendeel! Zo lang het niet iets venijnigs krijgt, zo lang we het relatieve er van inzien, zo lang we ook kunnen verliezen, is het vermakelijk en gewoon leuk.

 

Het relatieve zien we overigens bij de streep snel in. Koos krijgt enorme maagklachten. De opgeroepen arts vindt het raadzaam dat Koos ter controle naar het plaatselijk ziekenhuis gaat. De bloedtesten en de scans laten geen afwijkingen zien. In de avond kan Koos het ziekenhuis verlaten. Fijn dat er geen onrustbarend nieuws uit Euskirchen meegekomen is! Het bestuur heeft overigens zondagmorgen, in goed overleg, besloten de functie ‘ mobiele ziekenbroeder’, aan het organisatieschema van de TC HEERDE toe te voegen. Hans B. heeft zich spontaan voor de functie opgegeven. waarvoor dank!

 

Jongetjes…….. maar mijn moeder had gelijk: gezondheid gaat boven alles….

2015-05-31
Prijsvraag: Klik op de foto voor een vergroting. Zoem in op het broodje van Bennie. Vraag: wat ligt er tussen het broodje?
Reacties zijn gesloten.