Verzetten ALV

Verzetten ALV

Beste leden van Toerclub Heerde,

We zijn er nog niet, maar we komen er wel. Een zin naar aanleiding van de corona persconferentie van vanavond. Het gevoel van zo’n zin zal ons als fietsers niet onbekend voorkomen. Als je tegen windkracht 3 of 4 in stoempt, op een lange rechte polderweg. Of wanneer je halverwege de 21 kilometer van een beklimming als die van de Ventoux zit; fiets ik door of stap ik af (maar je rijdt natuurlijk door). Met andere woorden, de corona situatie doet nog steeds – in meerdere opzichten en voor iedereen weer anders – een beroep op ons uithoudingsvermogen.

Zo zouden we gewoontegetrouw op de eerste woensdagavond van maart, dus 3 maart, de algemene ledenvergadering hebben. Voorlopig een streep erdoor. Ook de start van het seizoen, gepland op 13 maart, gaat niet lukken. Het ‘shinen’ als groepen in de nieuwe fietskleding moet nog wachten.

Toch moeten we proberen vooruit te kijken. De route buigt van tegenwind ook een keer af naar gunstigere hoeken; een beklimming bereikt ook een keer de top. Dus ergens dit seizoen moet het gaan lukken om als vereniging weer de weg op te kunnen en activiteiten op te kunnen starten. Intussen kunnen we zelf, of met maximaal twee op dit moment, trainen; word je sterk van:). Als bestuur hopen we dat je de fiets blijft pakken. En misschien kun je een mooie route bedenken die later in het jaar met de groep gereden kan worden.

Voor wie zich afvraagt of we zo maar de ledenvergadering als hoogste bestuursorgaan van de vereniging kunnen en mogen verzetten: ja, dat kan en dat mag, maar natuurlijk niet onbeperkt. Volgens onze statuten moet de ledenvergadering binnen zes maanden na afloop van het voorgaande jaar worden belegd. Met name voor de jaarrekening. De landelijke Spoedwet Covid-19 geeft daar bovenop nog een termijn van vier maanden, waarna je nog een maand hebt om de vergadering daadwerkelijk te houden. Dus, zeg maar, vóór 31 oktober van dit jaar moet de ledenvergadering zijn gehouden of georganiseerd. Dat moet lukken. Als onverhoopt ook dit niet mogelijk blijkt, gaan we de vergadering digitaal houden. Omdat dat niet onze voorkeur heeft om meerdere redenen, doen we dat nu niet.

Voorlopig is het tot ziens op Strava, of zo maar in het voorbijgaan, en hopelijk over niet al te lange tijd ook weer ‘in het echt’ als club, om samen de lange weg korter te maken.

Namens het bestuur van TC Heerde,

Hans Tabak, voorzitter

Reacties zijn gesloten.