Voorrijden RVTT: perfect!

Voorrijden RVTT: perfect!

NewsDe afgelopen jaren is het voorrijden van de RVTT door de leden van de TC Heerde niet vlekkeloos verlopen. Het heeft hier en daar wel een gekneusd c.q. gebroken ribje en afgeknapt enkeltje opgeleverd. Reden waarom de commissie RVTT, onder leiding van Gerrit van Gelder, het voorrijden dit jaar wat anders aangepakt heeft. 

De 30 deelnemers werden na koffie en een broodje verdeeld in 4 groepen, waardoor het overzicht en tempo veel beter onder controle waren dan voorgaande jaren het geval was. Er is dan ook niemand gevallen ‘met erg’, zoals de Belgen dat zo mooi uitdrukken. Hans T. is de enige die de modder even opgezocht heeft omdat er, zoals hij beweerde, een boomstronk volstrekt onterecht op een onmogelijke plek op zijn rijroute aanwezig was. Wat deed dat ding daar! Hans was niet te beroerd om in zijn val nog even een maatje mee te nemen. Maar zelfs dat mocht de pret niet drukken.Nogmaals: gelukkig allemaal zonder erg.

Het weer was geweldig. 22 graden boven nul en dat op 1 november. De warmste dag van de afgelopen eeuwen. Beter kan niet. De herfst in het bos liet zich dan ook van een fantastische kant zien met ongelofelijke kleurenpracht. Het was echt een Indian Summer. Buiten zijn is op zulke momenten een genot. Veel paddenstoelen aanwezig overigens.Voorrijder Peter moest nog even wennen aan zijn nieuwe Garmin GPS en reed met zijn groep even tegen de rijrichting in, daarbij de tegemoet rijdende groepen toeroepend dat zij verkeerd reden. Gelukkig was er uiteindelijk sprake van zelf corrigerend vermogen.

Onderweg werd de maaginhoud weer aangevuld met de onvolprezen snert van slager Nooteboom. Het was natuurlijk wel zo dat gezien de weersomstandigheden ijs beter op zijn plek zou zijn geweest maar desalniettemin:  zeer bedankt mannen van de catering! Na de rit werd er nog een drankje gedronken in de kantine van v.v. Heerde. Kortom een prima rit!

Bestuurslid Peter Mast is in de namiddag nog uitvoerig geïnterviewd door Radio Heerde in verband met het voorrijden maar vooral in verband met de aanstaande toertocht van zaterdag 8 november. Voor de liefhebber: http://www.radio794.nl/demand2.php (Zaterdagmiddag plus 4e uur, na het nummer: ‘I want you’).

2008-07-02

Reacties zijn gesloten.