Vrouwen in het peloton

Vrouwen in het peloton

Een jaar of 15 geleden was een vrouw op een racefiets of ATB net zo zeldzaam als een echt aansprekende politicus anno 2014. En als je er dan eens één tegenkwam dan meestal in de schaduw puffend achter de rug van manlief. Zo ze al niet geduwd werd door deze of gene mannenhand. Tegenwoordig zien we ze steeds meer, die flapperende paardenstaarten en beppende theekransjes op sportieve wielen. Maar pas op mannen: ze kunnen fietsen! 

Stevig racefietsen en ATB ‘en is helemaal geen mannensport meer. Vrouwen komen uitstekend uit de verf, vooral als er op “ritme” gereden moet worden, zoals in de bergen. En wat betreft het mentale aspect zijn vrouwen zeker niet de mindere van mannen. Maar ze weten tot nu toe nog niet de weg naar de toerclubs te vinden.
Veel vrouwen uit Heerde e.o. zijn als gevolg van evenementen zoals de Alpe d’HuZes begonnen met racefietsen en velen die daaraan deelgenomen hebben zijn gepassioneerd blijven fietsen. Dat is ronduit prachtig. Maar blijkbaar is de stap naar de NTFU verenigingen – tot nu toe – nog iets te ver. De TC Heerde zou heel graag het vrouwelijk bestanddeel willen vergroten. Dus……… als je wilt……. rij eens vrijblijvend mee……..
Hieronder een fotografische bloemlezing van een aantal vrouwelijke deelnemers aan de Rabo Veld Toer Tocht van de TC Heerde van 4 januari jongstleden:

rvtt 4 jan 2014

Reacties zijn gesloten.