3-D Warburg: hoge kwaliteit!

3-D Warburg: hoge kwaliteit!

ONDER DANKZEGGING AAN HELKO VOOR DE ALLESONTHULLENDE FOTO’S.

Kwaliteit is een begrip. Het begrip wordt in positieve zin gebruikt in de betekenis van: “goede hoedanigheid of eigenschap”, “deugdelijkheid”. Maar wat heeft kwaliteit met het 3 daags weekend in Warburg van de TC HEERDE te maken? We gaan het u uitleggen.

2015-06-12 12.29.29
Was ist das mit dem Hanzi? Hans wordt zichtbaar niet meer gestuurd c.q. gehinderd door bestuurlijke normen en waarden! Rene controleert nu al zijn hartslagmeter? Arjan checkt de buik van Gerard (“dat wordt geen 151 km”). Gerard denkt: “huh”. Onze voorzitter (onze eigen ‘Nelson Mandela, de vredesstichter’) vraagt zich bezorgd af: “tussen wie moet ik na het weekend weer bemiddelen?” Hans ten H. constateert: “shit ik ben de enige B!!!”OOH JEE: TOEN MOEST HET NOG BEGINNEN!

Hieronder staat de officiële vertrekfoto. Een stel keurige racefietsers op rij. De lezer weet inmiddels, na het aanschouwen van bovenstaande foto, echter al wel beter. Na een perfecte reis komen we aan in ons trainingsresort “Landesgasthof Teuteberg”.

2015-06-12 12.29.54

 

2015-06-15
Ondanks de ervaring toch een beetje gespannen gezichten
2015-06-152
Extra Super Affen Geel

En dan begint zaterdagmorgen de koers door de heuvels van Nordrhein Westfalen. Racefietsen is als het leven zelf: over bergen en (soms helaas) ook door dalen. Dat zet je onder druk en levert zichtbaar gedrag op; je moet kiezen en het doet een appèl op je weerstandsvermogen.

We gaan het dit keer echter niet hebben over de vraag waarom Gerard kiest voor de ‘Comfort Zone’ van de 110 km route en zijn maat Jan A. voor de ‘Discomfort Zone’ van de 150 km route.

We gaan het niet hebben over waarom Jan v. E. zo graag zo lang op kop rijdt en waarom René, als een Bassie bij Adriaan, als een Jekyll bij Hyde, als een Sancho Panza bij een Don Quichot, als een Vledder bij Baantjer, als een trouwe knecht pal naast hem blijft rijden.

We gaan het niet hebben over de nieuwe “killer Hans Tabakkie” of over de woorden die de voorzitter gebruikte, toen zijn derailleur dienst weigerde. We gaan het niet hebben over het dunne laagje tussen binnen- en buiten-kant. We gaan het  zelfs niet hebben over waarom Wilma nooit klaagt. Ook niet als ze daar alle reden voor heeft.

Nee, we houden vast aan het thema ‘kwaliteit’. De weersomstandigheden waren in ieder geval van behoorlijke kwaliteit; slechts een paar druppels. Ook de entourage, de heuvels van Nordrhein Westfalen, zijn van hoge kwaliteit. Verkeersluw maar wel met een beperkte toeristische infrastructuur. Het was daarom niet zo vreemd dat de diverse TCH groepen in dezelfde kleine Bäckerei hun magen vulden. Desalniettemin een prima tocht en iedereen weer helemaal heel en gezond retour op de thuisbasis!
Met 17 TC HEERDE leden hebben we deelgenomen aan de tocht. We hebben begrepen dat in totaal 74 wielrenners hebben deelgenomen. Onze bijdrage bedroeg bijna 25% van de totale bijdrage. Dus naast een kwalitatieve impuls hebben we ook een aanzienlijke kwantitatieve bijdrage geleverd.

Warburg
“WAS WUNSCHEN SIE?”: zoom in op het glas (uit het jaar 1940) van Hans

En uiteraard moet voor de koers de spanning weggedronken worden en het tijdens de koers verloren gegane vocht weer hoognodig aangevuld worden. Een keiharde en vermoeiende opdracht, waarvan de redactie van de Website de indruk had dat dit de meeste leden geen enkele moeite kostte. Hier werd een kwaliteitsinjectie, inclusief diepte-investering, in de Duitse bierindustrie van formaat gegeven. En dit  van de hoogste kwaliteit door het team van de TC HEERDE!  Vandaag bleek dat de firma Krombacher en Paulaner Weizen, beiden met drie punten zijn gestegen op de Frankfurter Dax index! Hebben die Duitsers ons dus toch weer te pakken…..

 

logo boverhoffOm dit soort trainingsweekends mogelijk te maken en dan bij voorkeur in enige kwaliteit, is domweg geld nodig. Daarom is het bijzonder plezierig dat de firma Boverhoff, de firma Nijhuis Bouw B.V. en de “Spikke” een sponsorbijdrage hebben geleverd. Waarvoor dank. Het wordt zeer gewaardeerd! Bloemetje!!

 

2015-06-12 17.47.41Jan van Essen organiseert deze evenementen. Het hoeft geen betoog dat daar zeer veel regelwerk in gaat zitten. Jan zou een Duitser kunnen zijn: hij is zeer ‘pünktlich’ en levert ronduit veel kwaliteit. Complimenten daarvoor. Dit is zeker bestuurslid waardig!

 

 “Zie eens hoeveel verschillende mensen hier aan tafel zitten. Uit alle hoeken van onze maatschappij. En dat gaat toch allemaal prima samen. Dat maakt het mooi”.

 

En dan zit het er bijna weer op. Tijdens het diner op de laatste avond geeft Gerrit m.i. de beste definitie van het begrip kwaliteit. Gerrit zegt: “we hebben onderling wel eens wat want we zijn allemaal stijfkoppen. We praten ook wel eens achter elkaars rug om. Dat is niet altijd goed. Maar toch komt het altijd weer goed. We horen namelijk al bijna ons hele leven bij elkaar. Ook de “nieuwen”, zoals Pieter en jij horen erbij (ja, ja…. ik ben al vijf jaren lid en al bijna drie jaren bestuurslid en Pieter nog veel langer). “Kijk eens om je heen” vervolgt Gerrit. “Zie eens hoeveel verschillende mensen hier aan tafel zitten. Uit alle hoeken van onze maatschappij. En dat gaat toch allemaal prima samen. Dat maakt het mooi”. Gerrit nam een slok van zijn droge witte wijn (Riesling – 1e kwaliteit) en ik keek eens om me heen. Het klopt wat Gerrit zegt. Als dat geen ‘kwaliteit’ is………..

2015-06-151

Reacties zijn gesloten.